Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat în urma unor controale efectuate asupra a trei autocare, printre bagajele pasagerilor, cantitatea de 1.546 de bunuri ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii de frontieră giurgiuveni au efectuat pe sensul de intrare în țară, controlul specific asupra a trei autocare, care efectuau transport de persoane în regim internațional, pe ruta Turcia-România.

Astfel, în urma verificărilor efectuate, autoritățile de control au descoperit în calele autocarelor, printre bagaje, mai multe pungi din plastic de culoare neagră care conțineau 1.278 de  parfumuri,  50 de articole sport de încălțăminte și 218 de articole vestimentare, toate inscripționate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări s-a stabilit faptul că bunurile sus-menționate au fost achiziționate de pe teritoriul Turciei, de către pasagerii autocarelor, doi cetățeni turci și un român, cu vârste cuprinse între 37 și 48 de ani.

Acestea au fost estimate la o valoare de  339.600 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, fiind indisponibilizate la sediul instituției noastre.

În prezent, persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de „punere în circulație fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”.