La Giurgiu, programul ”cornul și laptele” a devenit o glumă umilitoare pentru elevi

0
616

Programul dedicat elevilor, botezat anterior ” laptele și cornul” a devenit astăzi o bătaie de joc și o adevărată umilință pentru beneficiarii produselor: copiii.

Zilele trecute o mămică a unui elev dintr-o clasă pregătitoare ne povestea revoltată despre produsele, sub orice critică, pe care le primesc elevii ca pe  supliment de hrană.

Femeia ne spunea că după ce în primele zile de școală copilul ei a venit acasă cu  cornuri în care puteai să-ți rupi dinții, în ultimele zile meniul
s-a schimbat radical cu niște pachețele infime ca mărime (12 x 5 cm) în care biscuiții se sfărâmau de îndată ce pachetul era desfăcut .

De precizat că aceste pachete alimentare, se livrează unităţilor  de învăţământ în care nu există nici cantină şi nici spaţiu amenajabil în scopul servirii mesei de către elevi.

Pachetul alimentar  ar trebui să conțină: produse de panificaţie, produse din carne şi/sau brânzeturi/derivate din lapte, legume, la care ar mai trebui să se adauge și un fruct, în general mere.

Mama copilului ne-a înmânat un astfel de produs , pe care îl puteți vedea și dvs. în imaginea alăturată, produs venit (în urma unei licitații anterioare), taman din Valea Călugărească, localitate pe care noi o cunoaștem ca pe o vestită zona viticolă și nicidecum producătoare de biscuiți.

În consecință elevii din Municipiu se vor mulțumi în continuare să își potolească foamea cu un măr, un corn sau cu un pachet de biscuiți de care probabil nici șoarecii nu s-ar apropia.

Și toate astea  s-ar fi putut evita dacă produsele ar fi fost asigurate de către un  producător local. Însă, de teama unor licitații trucate, bazate pe ”parandărăt”, copiii noștri sunt nevoiți să suporte umilința de a consuma biscuiți produși la… Dracu-n praznic!

(City ZEN)