Deputatul de Giurgiu, Gabriela Horga: ”Un miliard de euro de la UE, pentru extinderea rețelei de gaz din România”

0
213

 Una din problemele prioritare ale agendei de lucru a Deputatei de Giurgiu, liberalul Gabriela HORGA este cea privind investițiile în întreținerea, dezvoltarea și extinderea gazelor naturale în România. Iată cum comentează parlamentarul PNL, acest subiect extrem de fierbinte :

,,Am participat  vineri, 12 februarie , alături de Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban , la o întâlnire cu Federația Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie. Investițiile în întreținerea, dezvoltarea și extinderea gazelor naturale sunt de o importanță majoră pentru dezvoltarea României”.

Parlamentarul giurgiuvean a mai precizat că anul trecut, Guvernul României a demarat un program de un miliard de euro pentru extinderea rețelei de gaz din România, program finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructura Mare. Primul apel de 200 milioane euro al acestui program ce susține înființarea și dezvoltarea rețelelor de distribuție a gazului în comunitățile a avut deja loc în luna decembrie, fiind în etapa de evaluare. Mai urmează alte două apeluri pe care Guvernul actual le va deschide anul acesta pentru restul de 800 de milioane euro din bugetul UE, pe exercițiul financiar 2021-2027- preciza Deputatul.

(Jurnal)