Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că se analizează posibilitatea imunizării profesorilor de către echipe mobile.
Imunizarea profesorilor reprezintă un subiect mult dezbătut, fiind considerată oportună atât pentru protecția cadrelor didactice, căt și pentru protecția celor din jur.
Deși au fost nenumărate controverse legate de procentul profesorilor care și-au exprimat opțiunea pentru a face vaccinul, totuși îndiferent de procentul acestora o accelerare a procedurii efective de vaccinare este necesară în actualul context.
Profesorii sunt expuși direct , deoarece vin în contact cu foarte mulți elevi, în timp ce școala, este un loc care, indiferent de gradul de igenizare și protecție a profesorilor și elevilor, reprezintă un factor de risc prin numărul semnificativ de persoane ce se află în interiorul instituției (cadre didactice, personal auxiliar și elevi). Pentru a nu mai reveni la invățământul exclusive, on-line, trebuie să ne protejăm, infectarea unui elev sau a unui profesor reprezentând un factor de risc major, având în vedere că un elev poate infecta un număr mare de colegi, care la rândul lor își pot infecta familiile …
Și astfel un caz poate să se multiplice îngrijorător, de aceea o strategie de vaccinare a profesorilor, la acest moment, considerăm că poate reprezenta o măsură binevenită.