Gabriel Oprea candidează ca independent la alegerile parlamentare din 6 decembrie, pentru un mandat de deputat, în municipiul București.

În ciuda faptului că este judecat pentru ucidere din culpa în dosarul decesului politistului Bogdan Gigina, fostul  ministru de Interne,  Gabriel Oprea nu are nicio jenă în a candida pentru  un post de parlamentar. 

În 2015, un motociclist de la Rutieră . care  deschidea coloana oficială a ministrului de Interne de atunci, Gabriel Oprea, a sfârșit după ce , pe întuneric și ploaie, a văzut prea târziu o groapă și a căzut în ea. Demnitarul a fost acuzat că folosea nejustificat coloana oficială ca să ajungă mai repede acasă ori la restaurant.

Potrivit unui comunicat al Uniunii Militarilor și Politistilor „Mihai Viteazul” (UMPMV), al cărei președinte este Gabriel Oprea, „decizia vine ca urmare a zecilor de mii de mesaje primite de la patrioți români, de la militari si politisti din toata tara, în care acestia îi solicită fostului vicepremier să candideze pentru a le apăra drepturile, din nou, din toată țara. 

Reamintim faptul că Gabriel Oprea , președintele UMPMV a fost prefect al  Capitalei în perioada 2002 – 2003 și senator de București în mandatul 2012 – 2016, a fost ales deputat în două mandate ale Parlamentului. A ocupat, de asemenea, funcțiile de ministru al Administrației Publice, ministru al Apărării Naționale, ministru al Afacerilor Interne, vicepremier pentru securitate națională și prim-ministru interimar al Guvernului României”.

După cum constatăm, gustul apetisant al puterii îl face pe Gabi Oprea să treacă peste procesele de conștiință (or fi fost oare?), peste puseurile de vinovăție, sub pretextul ajutorului pe care l-ar putea da cadrelor militare. Nu știm însă dacă nu cumva s-a referit tot la cei cu pensii speciale! 

(City ZEN)