Anul acesta, pe 28 februarie, se împlinesc 87 de ani de la înfiinţarea Protecţiei Civile. Cu acest prilej, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vlașca” al Judeţului Giurgiu va organiza o serie de activități, sub sloganul ”Împreună mai pregătiți!”

Astfel, în perioada 26 februarie – 03 martie, specialiști din cadrul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților vor desfășura activități de informare și educare preventivă, lecții deschise și exerciții de evacuare în caz de cutremur în unitățile de învățământ din localitățile Iepurești – 26 februarie, Buturugeni și Novaci – 27 februarie, Băneasa – 28 februarie, Slobozia, Malu, Găujani – 02 martie, Stănești, Vieru și Hodivoaia – 03 martie.

Pompierii le vor prezenta elevilor informații referitoare la regulile de comportament în cazul producerii unor situații de urgență, cum ar fi cutremurele.

Pe lângă sfaturi, pe timpul activităților vor fi distribuite și materiale de informare în cadrul campaniilor naționale: „R.I.S.C. – Renunță! Improvizațiile sunt catastrofale!” și „Nu tremur la cutremur”.