Ziua Jandarmeriei Rurale a fost sărbătorită alături de copiii aflați în plasament la casele de tip familial din Municipiu…

0
133

 

          Astăzi, 1 septembrie,  în contextul  sărbătoririi a 129 de ani de la adoptarea legii privind înființarea și organizarea Jandarmeriei Rurale, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu, a fost desfășurată o acțiune de prezentare a activităților pe care le desfășoară această  instituție.

La  eveniment au fost invitați copii aflați în plasament la casele de tip familial și din Complexul de Servicii Sociale al  Direcției Generale de Asistență Socială și  Protectia Copilului Giurgiu.

              Copiii au putut vizualiza standuri expoziționale ce cuprind:  prezentarea tehnicii utilizate de jandarmi în diferite misiuni, o parte dintre autovehiculele aflate în dotarea inspectoratului și prezentarea câinilor folosiți de jandarmi în misiunile specifice. Cu această ocazie au fost distribuite pliante informative cu informații din domeniul prevenirii faptelor antisociale, iar celor interesați de o carieră militară, detalii legate de concursurile în instituțiile de învațământ  ale Jandarmeriei Române.

La 1 septembrie 1893 a apărut “Regulamentul de apli­care a Legii asupra Gendarmeriei rurale” care prevedea instituirea unui corp de pază şi ordine cu caracter militarizat în toate localităţile rurale din ţară.

Într-un interval scurt de timp, înfiinţarea Jandarmeriei Rurale s-a dovedit a fi benefică pentru siguranța cetățenilor. Caracterul militar i-a oferit o unanimă recunoaştere, iar prin integritate, cinste și omenie, jandarmul a devenit unul dintre cei mai respectaţi membri ai comunităţii, alături de preot, învăţător şi primar.

(Jurnal)

 

 

 

Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul