Un ajutor binevenit din partea Asociației Civice ”Iancu Mariana”, pentru copiii defavorizați social

0
363

În al optulea an consecutiv, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU a donat ghiozdane şi rechizite şcolare la 26 de elevi defavorizaţi social din Municipiul Giurgiu.

 Înaintea începerii noului an şcolar, în al optulea an consecutiv, preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU, prof. univ. dr. Mariana Iancu a donat ghiozdane şi rechizite şcolare (caiete dictando, caiete de matematică, caiete de biologie, blocuri de desen, seturi de geometrie, acuarele cu pensule, pixuri, creioane) la 26 de copii defavorizaţi social.

De asemenea, în vederea prevenirii abandonului școlar, preşedinta asociaţiei,  MARIANA IANCU a discutat cu elevii şi părinţii prezenţi despre importanţa participării copiilor la programul școlar, despre norme de prevenire și reducere a abandonului școlar, despre rolul educației pentru viitorul copiilor și viitorul societății noastre. Au fost administrate teste de aptitudini profesionale, ca instrumente de consiliere psihopedagogică și de orientare școlar-profesională și s-au purtat convorbiri individuale cu elevii și părinții în corelație cu rezultatele testelor administrate.

Activitățile s-au derulat pe platoul din fața sediului asociației, pe bulevardul ˮBucureștiˮ din Giurgiu, în cadrul proiectului ˮNU ABANDONAŢI ŞCOALA!” din ˮPROGRAMUL SOCIO-EDUCAŢIONAL PENTRU COPII ŞI TINERETˮ al asociaţiei pentru anul 2022.

Copiii participanți la proiect aparțin Școlii Gimnaziale ˮSfinții Martiri Brâncoveniˮ, Școlii Gimnaziale ˮAcademician Marin Voiculescuˮ, Școlii Gimnaziale ˮSfântul Gheorgheˮ, Liceului Tehnologic ˮIon Barbuˮ, Școlii Gimnaziale ˮMircea Cel Bătrânˮ și Școlii Gimnaziale nr. 5 din Giurgiu.

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU face apel la instituţiile abilitate ale statului să trateze cu seriozitate problema abandonului şcolar şi să acţioneze cu un set de măsuri de prevenire a acestuia şi de readucere la şcoală a copiilor care abandonează şcoala.

Cu atitudine constructivă, pozitivă şi morală, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA va continua să implementeze proiectul ˮNU ABANDONAŢI ŞCOALA!” şi prin alte activități în cadrul parteneriatelor cu școli şi licee din Giurgiu.

Totodată ASOCIAŢIA  le urează tuturor elevilor și cadrelor didactice un an şcolar fructuos și intensă activitate școlară de succes, cu rezultate foarte bune la examenele naționale!