Ministerul Educaţiei a transmis, marţi, că, potrivit informărilor primite din partea inspectoratelor şcolare, 25 de unităţi din ţară sunt închise parţial din cauza gripei, fiind afectaţi peste o mie de elevi, potrivit news.ro.

Potrivit datelor transmise de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, în Bucureşti sunt 20 unităţi de învăţământ închise parţial, în judeţul Brăila este o unitate de învăţământ închisă parţial, în judeţul Sibiu sunt 2 unităţi de învăţământ închise parţial, în judeţul Călăraţi este o unitate de învăţământ închisă parţial, iar în judeţul Giurgiu este o unitate de învăţământ închisă parţial. Contactați telefonic, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu au precizat, pentru „Jurnal giurgiuvean”, că este vorba despre o grupă a unei grădinițe din municipiu, unde au fost confirmate trei cazuri de gripă. De asemenea, la altă grădiniță sunt confirmate două cazuri de gripă, și alte opt cazuri sunt la școli și licee giurgiuvene, toate din municipiu. În total, este vorba despre 13 cazuri confirmate de gripă la copii. 

1.025 de elevi sunt afectaţi (a nu se înţelege bolnavi) de suspendarea cursurilor din aceste unităţi de învăţământ”, a transmis Ministerul Educaţiei.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat, luni, că în această perioadă, zilnic, inspectoratele şcolare vor anunţa situaţia îmbolnăvirilor de gripă şi a şcolilor închise din această cauză.

(Jurnal)