În urma unor discuții purtate cu mai mulți polițiști giurgiuveni, angajați ai serviciului siguranță și ordine publică, aceștia ne mărturiseau faptul că, de câtva timp, se ia în calcul, de către conducerea instituției, modificarea programului de lucru, în sensul că s-ar dori ca, de la program 12/24, să se treacă la program 8,00 – 16,00.

Contactându-l telefonic pe Victorel Coman, președintele Birou Teritorial Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) Giurgiu, acesta ne-a confirmat nemulțumirile polițiștilor, precizându-ne că, de altfel, aceștia vor ca, în cazul în care nu se va renunța la ideea modificării programului, să ajungă să picheteze sediul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu.

Totodată, Victorel Coman ne-a mai precizat faptul că o situație asemănătoare s-a mai întâlnit cu circa doi ani în urmă, când, de altfel, s-a încheiat o minută între sindicat și conducerea inspectoratului, pentru acesta din urmă semnând comisarul-șef Cătălin Georgescu, împuternicit Inspector șef la vremea respectivă.

Motivația, conform celor precizate de președintele SNPPC Giurgiu, ar fi „grija” față de polițiștii care nu ar rezista, pe timpul iernii, 12 ore la program…

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în perioada următoare.

(Jurnal)