zapada-giurgiuDe aproximativ două săptămâni, mai multe echipe mixte, sub coordonarea viceprimarilor Ionuț Cioacă și Ion Dragomir, lucrează continuu, atât ziua, cât și pe timpul nopții, pentru degajarea zăpezii din oraș, de pe trotuare, căi de acces, parcări și șosele. 

 După cum ne spuneau cei doi mai sus menționați , mii de tone de zapadă ( circa 4.500 metri cubi/ zi) au fost scoase din oraș și  transportate pe drumul lui Mucă de la intrarea în oraș, de o parte și de alta a șoselei București, spre centrul orașului. Astfel s-a intervenit  în zona adiacentă Spitalului, pe străzile Aurel Vlaicu și Avram Iancu, pe strada Sirenei și, ulterior, strada Soarelui, la blocurile din spatele Teatrului ”Tudor Vianu”, în zona Teatrului de Vară, și în zona Centrului Municipiului, ( străzile Ștefan cel Mare, Victoriei, 1 Mai).

La rândul lor, echipele ce au degajat zăpada de  pe partea dreaptă a străzilor municipiului au acționat în Cartierul Verde, pe Nicolae Titulescu, Dorobanți, Libertății, Grădiniței, Ștefan cel Mare, Dreptății, 1 Mai, Jiului, Plevnei, în timp ce echipele de pe partea stângă au acționat intens pe străzile Sirenei, Soarelui, Tudor Valdimirescu, Horia, Cloșca, Crișan și Transilvaniei.

În plus, o altă echipă a intervenit în zona Episcopiei și pe pietonala Mircea cel Batrân.
În ultimele zile, zăpada a fost degajată și în cartierul Negru-Vodă (de la strada Daciei până la barieră), pe Cărămidarii Vechi, în cartierul Clopotari, iar ulterior peste  calea ferată, pe străzile Pictor Andreescu, linia Videle, Vidra și străzile adiacente (Câlniștei, Pescăruș etc).

Alte utilaje și echipe de salariați au lucrat pe străzile Dunării, Cerbului, Braniștei și străzile adiacente, iar operațiunea a fost finalizată pe străzile Verii și Cetății, urmând să continue pe I.L.Caragiale, Barbu Ștefănescu Delavrancea, Berzei, Digului, respectiv zona Pașapoarte. 

Contactat de jurnaliștii publicației noastre, vice-primarul Ion Dragomir  ne-a declarat că începând de vineri, 27 ianuarie, se va acționa dincolo de calea ferată, și anume pe șos. Alexandriei, Ghizdarului și Bălănoaiei, dar și în zona și în interiorul Stadionului de fotbal ”Marin Anastasovici”.

Sperăm ca în 6 – 7 zile să finalizăm operațiunea de transport a zăpezii în afara municipiului, pentru îmbunănățirea condițiilor de circulație pentru cetățeni, atât pe șosele, cât si pe trotuare. Până acum, am lucrat la foc continuu și nu ne vom opri până ce nu vom curăța în totalitate orașul, ne  spunea vicele Ion Dragomir.

Precizăm că procesul de curățare a zăpezii din municipiu în care sunt implicați angajați ai Primăriei, GSL și ADPP, este susținut de agenții Poliției Locale.

(Teodora Nicolau )