În „Săptămâna legumelor și fructelor donate” – campanie care aparține Strategiei Naționale de Acțiuni Comunitare, elevii Liceului Teoretic „Tudor Vianu”, îndrumați de prof. Mihaela Leoacă și Andras Ildiko, merg pe același drum – donează legumele și fructele strânse centrului „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Slobozia unde Veronica  Ștefan (director) și preotul Valentin Ștefan adăpostesc victime ale violenței domestice.

Săptămâna legumelor și fructelor donate sprijină consolidarea abilităţilor copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi, într-o societate unică şi solidară, în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea – astfel încât acțiunea culminează cu transportarea celor strânse la sediul asociației.

Dincolo de actul donării, adolescenții intră în contact direct la Așezământul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, cu viața însăși, așa cum este ea în fiecare zi – rău și bine, respectiv persoane mai puțin norocoase și sprijinul semenilor cu suflet și inimă.