Moaștele Marelui Mucenic Teodor au intrat în țară, pe la Giurgiu

0
695

Aduse de o delegație de slujitori ai bisericii ortodoxe grecești, de la Mitropolia de Seres și Nigrita, moaștele Marelui Mucenic Teodor Stratilat au sosit în țară, pentru prima dată după 1700 de ani. Delegația a fost întâmpinată la Vama Giurgiu de preoții Emil Cărămizaru și Liviu Neacșu, cei care, de altfel, au și fost primii care s-au închinat la aceste cinstite și sfinte moaște.

Despre însemnătatea evenimentului de miercuri, 4 decembrie, a vorbit părintele Cărămizaru care, chiar dacă actualmente slujește la Biserica Sf. Gheorghe Nou de la kilometrul 0 al Capitalei, nu a uitat că ani mulți a slujit în Giurgiu:

Cinstitul cap al Sfântului Teodor Stratilat va fi așezat lângă mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nicolae, în pridvorul bisericii, în zilele de 5, 6 și 7 decembrie 2019, între orele 7:00 și 22:00.

Duminică, 8 decembrie, după săvârșirea Sfintei Liturghii, în jurul orei 12:00, delegația Mitropoliei de Seres și Nigrita din Grecia va pleca cu cinstitul odor spre Biserica „Sfântul Teodor” din orașul Seres.