În  perioada ploilor abundente căzute în ultimele zile, la nivelul întregului județ, o serie de comune au avut de suferit nu numai în ceea ce privește terenurile cultivate, ci și în privința caselor de pe raza localităților. Așa se face că  în comuna Călugăreni o serie de locuințe au avut de suferit. Primarul Marin Voinea ne spunea că gospodăriile a circa 40 de  localnici au fost inundate, fiind nevoie de intervenția echipei ISU din localitate.

Târgul din Călugăreni a avut și el de suferit, în principal partea cu râul Neajlov, spațiul destinat activității comerciale fiind însă în continuare funcțional – ne spunea Marin Voinea.

Vorbindu-ne despre lucrările de sezon, edilul  preciza că recent au fost asfaltate o serie de alte străduțe ale comunei.

Sperăm ca până la anul lucrările  să fie finalizate în toată localitatea Călugăreni. La acest moment se lucrează la canalizare în localitățile Călugăreni și în satul Brăniștari – mai preciza primarul Voinea.

Întrebat dacă mai sunt probleme cu crescătorii de animale din zonă, conducerea Primăriei ne spunea că lucrurile s-au mai liniștit, teama de rigorile legislației fiind  probabil cauza acestei stări de normalitate. După cum am aflat de la câțiva locuitori ai zonei, mai sunt cetățeni însă care crează probleme, aruncând resturile organice ale animalelor sacrificate, direct în canalizare prin ridicarea capacelor cu care sunt prevăzute acestea.

(Jurnal)