22 de elevi de la Colegiul Național Ion Maiorescu din Giurgiu s-au implicat în derularea acțiunii caritabile “O facem!”, coordonate de Organizația nonguvernamentală Academia lui Ed, dorind astfel să vină în sprijinul copiilor din casele de tip familial din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, precum și a altor copii din familii din comunitate.

 Astfel, elevii s-au organizat pentru desfășurarea unei acțiuni de colectare de cărți, jucării, îmbrăcăminte, produse de igienă personală, rechizite şi produse alimentare și, în urma unei invitații lansate prin intermediul unei publicații locale, au primit donațiile de la giurgiuveni, la Foişorul din Parcul „Mihai Viteazu” din Giurgiu în zilele de 28 şi 29 noiembrie 2020.

Tot elevii s-au ocupat în această săptămână pentru ca donațiile primite să fie sortate și puse în cutii și pungi pentru a fi dăruite unui număr de 140 de copii din casele de tip familial din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu; de asemenea și alți copii din familii din comunitate au primit, în cadrul aceleiași acțiuni, donații de la giurgiuveni. Derularea acțiunii a fost aprobată de Consiliul Școlar al Elevilor de la Colegiul Național Ion Maiorescu.

Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu adresează mulțumiri tuturor celor implicați în desfășurarea acestei acțiuni caritabile, pentru altruism și spirit civic.