Zeci de amenzi şi certificate de înmatriculare reținute de poliţiştii de frontieră pentru I.T.P.-uri expirate

0
170

În  perioada 05 iulie – 05 august, poliţiştii de frontieră din punctele  de  trecere a frontierei din zona de responsabilitate a Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au aplicat un număr de 71 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 92.655 lei, pentru  „conducerea  pe drumurile publice a unui vehicul al cărui termen de valabilitate a inspecţiei  tehnice  periodice a expirat”, conform art. 102, alin. 1, pct. 1 din O.U.G. 195/2002, acestea fiind însoțite de reținerea certificatelor de înmatriculare și eliberarea unor dovezi înlocuitoare cu drept de circulație pentru 15 zile.

În vederea prevenirii aplicării unor astfel de sancțiuni, recomandăm participanților la traficul transfrontalier să verifice valabilitatea documentelor înainte de a se prezenta în punctele de trecere a frontierei.

De asemenea, având în vedere că suntem în plin sezon estival şi traficul prin punctele de frontieră de la graniţa cu Bulgaria s-a intensificat, recomandăm cetăţenilor care călătoresc în afara graniţelor ţării în această perioadă să tranziteze toate punctele de frontieră deschise traficului internaţional la graniţa cu Bulgaria şi să consulte aplicația „Trafic Online”, disponibilă pe site-ul www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei.