Ambulanțierii, nemulțumiți din cauza sporului acordat personalului medical. Care este situația la Giurgiu…

0
257

Ambulanțierii sunt nemulțumiți că nu toți primesc sporul acordat personalului medical care este în prima linie în lupta cu noul coronavirus. Și aceasta, în condițiile în care 35 de angajați de la ambulanță au COVID-19.

Reprezentanții salariaților din Serviciile de Ambulanță au discutat despre aceste probleme cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și cu șeful departamentului pentru situații de urgență, Raed Arafat.

Avem probleme de interpretare la nivel de județe. Unele județe interpretează într-un mod foarte greșit și nu acordă acel spor de 20 %, reglementat prin ordin de ministru, pentru personalul medical. Am cerut ministrului Sănătății să aducă clarificări pe acest aspect, să încercăm să dăm într-un cadru unitar, cu respectarea legii în toate serviciile de ambulanță” a spus Gheorghe Chiș, președintele Federației Naționale Sindicale Ambulanța.

La Giurgiu, conform celor precizate de Costel Laudă, liderul Sindicatului din Serviciul Județean de Ambulanță, sporul de 20% se acordă tuturor angajaților (personal operativ de intervenție), conform ordinului de ministru, singura problemă fiind legată de faptul că se așteaptă deblocarea fondurilor pentru aceste sporuri.

(Jurnal)