Marţi, 23 aprilie, în sala de şedinţe a Consiliului Local, a avut loc ședința festivă prilejuită de sărbătoarea Sf. Mare Mucenic Gheorghe, Patronul Spiritual al municipiului Giurgiu.

Cu prilejul evenimentului, muzeograful Emil Păunescu a rostit o alocuţiune despre semnificaţia zilei mai-sus menţionate, iar giurgiuvencei Iordan Andreea i-a fost acordată diploma de Cetăţean al Municipiului Giurgiu, la împlinirea vârstei de 18 ani.

De asemenea, au fost acordate diplome şi premii elevilor din municipiu premianţi la olimpiadele naţionale.

Iată cine sunt aceştia:

Arghir Cristian – menţiune ştiinţe pentru juniori la disciplinele chimie, fizică

Buzea Alexandru Mihai – menţiune olimpiada interdisciplinară

Buză Alexandru Marian – menţiune tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor

Bratu Giulia – menţiune limba italiană

Gurban Ovidiu George – menţiune muzică instrumental clarinet

Nan Diana – menţiune specială limba franceză

Popa Maria Ruxandra – menţiune muzică instrumentală oboi

Pieptea Adelina Alexandra – menţiune pedagogie

Găină Ciprian – premiul III limba germană

Chiriceanu Denisa – premiul II tenis de masă

Sumele acordate au fost în valoare de 3.000 lei (premiul I), 2.000 lei (premiul II, 1.000 lei (premiul III) și 500 de lei (mențiune).

Totodată, elevei Barbu Anca Maria, care este câştigătoarea unei burse de studiu acordată de Statele Unite ale Americii pentru un schimb de experienţă la Universitatea PURDUE din Indiana. Reușita elevei de la Colegiul Național „Ion Maiorescu” este cu atât mai mare cu cât este singurul copil din România care a câștigat această bursă, universitatea americană amintită oferind această posibilitate câte unui singur copil din fiecare țară. Aceasta a primit, din partea Consiliului Local și Primăriei Giurgiu, un premiu în valoare de 550 de dolari.

Prezenți, la rândul lor, la ședința festivă, reprezentanți ai municipalității din Ruse (subprefectul Valentin Kolev și Gheorghi Ignotov, reprezentant al primarului orașului Ruse, Plamen Stoilov) cei doi au transmis mesaje de felicitare primăriei municipiului Giurgiu și locuitorilor municipiului, înmânând, totodată, daruri simbolice primarului Nicolae Barbu.

La ședința solemnă au participat, alături de premianți și oaspeți din Bulgaria, șefi ai instituțiilor de pază și ordine. Ședința s-a încheiat cu o fotografie de grup, care să le amintească participanților de Ziua Patronului Spiritual al Municipiului Giurgiu.

(Jurnal)