Circa 10.000 de jandarmi au fost transformați, peste noapte, în polițiști! Această măsură a venit în urma unei solicitări-surpriză  făcută joi, 5 septembrie,  la Ministerul de Interne! 

Sindicatul Polițiștilor i-a solicitat  ministrului de Interne, Mihai Fifor transferarea a 10.000 de jandarmi la Poliția Română, „pentru întărirea siguranței și ordinii publice în toate comunitățile urbane și rurale”.

„FSNPPC se întâlnește cu ministrul interimar al Afacerilor Interne. Tema întâlnirii: modificarea Statutului polițistului. Cu acest prilej, vom solicita și transferarea a 10.000 de jandarmi la Poliția Română, pentru întărirea siguranței și ordinii publice în toate comunitățile urbane și rurale. In temeiul Legii nr. 62/2011 privind dialogul social, FSNPPC – organizaţie cu reprezentativitate juridică recunoscută de către Tribunalul Municipiului București, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, având în componenţă peste 40.000 de membri – a fost invitată la discuții de către ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, începând cu ora 10,00, pe tema modificării Statutului polițistului. Pe aceeași temă, azi la ora 12,00 va avea loc și o ședință a Comisiei de dialog social existente la nivelul MAI.

Modificările propuse de MAI vizează, în principal: reglementarea decontării cheltuielilor de asistență juridică efectuate de polițist; reevaluarea unor aspecte privind compensația lunară pentru chirie/plata ratei; modalitatea de ocuparea posturilor de conducere vacante, pe mandat de 4 ani etc. Atașăm amendamentele FSNPPC – care cuprind și alte aspecte, considerate de noi importante în contexul modificării Statutului polițistului -, acestea fiind bazate pe propunerile primite din partea liderilor noștri teritoriali și a membrilor de sindicat, care ne-au scris într-un număr foarte mare”, a anunțat, în cadrul unui comunicat de presă, SNPPC.