Vopsirea părului permite femeilor să își schimbe imaginea, să fie întotdeauna îngrijite, fermecătoare și neobișnuite. De fiecare dată, efectuând această procedură, sperăm că culoarea va fi strălucitoare și saturată pentru o lungă perioadă de timp. Cu timpul, însă, vopseaua este spălată treptat: firele devin estompate și culoarea dorită nu mai pare atât de fermecătoare, strălucitoare și plină de viață.

Cum poate fi extinsă această plăcere? De fapt, acest lucru depinde de calitatea vopselei în sine și de cât de bine a fost tratat părul înainte de colorare. Deci, cu cât te gândești mai repede la măsurile de salvare a noii tale culori, cu atât mai mult te vei putea bucura de rezultatele dorite, bogate și strălucitoare ale părului tău.

Aflați câteva secrete simple, dar importante despre cum să vă păstrați culoarea părului după vopsire.

Îngrijirea părului înainte de vopsire

Cea mai frecventă greșeală a aproape tuturor femeilor, pentru care ulterior trebuie să plătească cu o nouă culoare a părului, este dorința tardivă de a prelungi viața culorii lor.

Chiar înainte de procedură, cel mai mult la care se gândesc majoritatea femeilor este alegerea vopselei, a salonului, a specialistului sau a culorii în sine. Întrebarea cum să o păstrezi mai mult, vine la câteva săptămâni după vopsire. Deci, atunci când planificați încă acest „eveniment”, cu aproximativ două săptămâni înainte, ar trebui să începeți deja să vă pregătiți părul pentru a schimba pigmentul original.

Măsurile sunt simple, dar necesită ceva timp și îngrijire:

  1. Cu două săptămâni înainte de vopsire, este recomandat să urmați un curs de îngrijire a părului și tratamente de restaurare. Acestea pot fi cele care afectează în mod activ straturile mai profunde ale structurii părului și ale scalpului. În acest caz, recuperarea keratinei funcționează destul de eficient, ceea ce astăzi se poate face în aproape toate saloanele de înfrumusețare.
  2. Timp de două săptămâni înainte de vopsire, protejați-vă părul de tot felul de proceduri agresive: puneți deoparte uscătorul de păr, plăcile de îndreptat, ondulatoarele pentru acest moment – acestea slăbesc părul și, ca urmare, nu vor putea păstra culoarea.
  3. Pentru aceeași perioadă (două săptămâni), se recomandă consolidarea îngrijirii părului: folosiți măști hrănitoare, balsamuri, produse cosmetice și uleiuri esențiale.
  4. Și în ultimul moment – acordați atenție alegerii vopselei. Multe mărci au vopsea potrivită pentru diferite tipuri de păr. Spre exemplu brandul Syoss are câteva serii de vopsea care pot fi văzute accesând linkul https://makeup.ro/brand/30425-353645/. O atenție deosebită trebuie acordată contraindicațiilor.

Nu vă spălați părul în ziua vopsirii

Chiar înainte de vopsire, nu ar trebui să vă spălați părul! În primul rând, culoarea nu se stabilește bine, a doua – părul va fi mai puțin protejat și se poate usca pur și simplu, mai ales dacă este un proces de decolorare.

Regulile de vopsire:

  1. Pentru a asigura o culoare durabilă și fiabilă, aveți nevoie de o procedură bine gestionată. Sunt diferite nuanțe, de care va depinde strălucirea și saturația culorii în viitor.
  2. Dacă nu puteți merge la salon, dar puteți încredința o problemă atât de responsabilă numai dvs., luați notă de următoarele puncte în timpul vopsirii acasă: aplicarea trebuie să fie cât mai uniformă, așa că folosiți un pieptene special. Asigurați-vă că achiziționați un dispozitiv de fixare a culorilor, special conceput pentru a prelungi durata de viață a unei culori nou achiziționate. Produsele se prezintă sub formă de șampon, spray, balsam, pudră sau mască.
  3. După colorare, nu vă clătiți părul cu apă  de la robinet. De obicei conține prea multe impurități dăunătoare care pot intra în diverse reacții chimice cu colorantul proaspăt, pot duce la o spălare rapidă a colorantului, pentru această utilizare mai bună a apei filtrate sau minerale.

Îngrijire după vopsire

  1. Alegeți un șampon ușor pentru părul vopsit – acestea sunt produse special create pentru a păstra pigmenții coloranți pe păr. Nu mai puțin important este balsamul. Un remediu cu adevărat important! Ales bine, este capabil să păstreze și chiar să redea culoarea părului.
  2. Pentru terapia intensivă: măștile de păr sunt cele mai bune! Utilizarea regulată a măștilor va oferi părului șansa de a deveni cât mai sănătos și frumos posibil. Datorită lor, veți păstra atât culoarea, cât și strălucirea și, cel mai important, veți întări părul.

(Jurnal)