Week – end „încins” pentru pompierii giurgiuveni

0
299

Nu mai puţin de 17 incendii de vegetaţie uscată, resturi menajere şi vegetale au avut de stins, în acest sfârşit de săptămână, pompierii giurgiuveni. Flăcările au cuprins zone din localităţile Mihăileşti, Buturugeni, Stâlpu, Colibaşi, Vărăşti, Stăneşti, Frăteşti, Prundu, Letca Nouă, Schitu, Gostinu şi Ghimpaţi.

În afara acestora, intervenţiile celor de la ISU Giurgiu au vizat incendii de locuinţe (cum a fost cel din 29 septembrie, când flăcările, pornite de la o ţigară aprinsă căzută într-o zonă cu materiale inflamabile, au mistuit o anexă gospodărească şi o porţiune din acoperişul, tavanele şi izolaţia exterioară a unei case din municipiu). Tot o anexă a fost distrusă de flăcări în localitatea Ulmi, pe data de 30 septembrie, când magazia de lemn, baloţi, şi trei butoaie de plastic au reprezentat paguba produsă de incendiul izbucnit de la foc deschis în spaţii deschise.

Prima zi de octombrie i-a solicitat pe pompieri pentru descarcerarea unei persoane dintr-un autoturism răsturnat în comuna Clejani, aproape de orele trei noaptea. În aceeaşi zi, numai că în jurul prânzului, alarma s-a dat în zona lacului de agrement „Steaua Dunării”, unde un căţel căzuse în bazinul care, din fericire, era golit de apă. O otă mai târziu, un incendiu produs la un autoturism i-a pus pe jar pe pompierii giurgiuveni, intervenţia de la Mihăileşti derulându-se fără probleme.

(Jurnal)