Poliţia din Las Vegas a intervenit după ce a primit sesizări referitoare la împuşcături lângă Hotelul Mandalay Bay, unde cel puţin o persoană ar fi tras focuri de armă. Conform datelor poliţiei americane, sunt înregistrate circa 20 de decese şi peste o sută de persoane rănite. Printre victime s-ar număra şi poliţişti, aflaţi în timpul liber. 

Din primele informații, atacatorul este „localnic”, şi, în privinţa motivelor care l-au determinat să deschidă focul, acestea sunt, deocamdată, necunoscute.

În schimb, deşi poliţia din Las Vegas nu a făcut public numele atentatorului, a dat în urmărire generală pe partenera acestuia, cu care bărbatul împărţea aceeaşi cameră de hotel.

Marilou Danley, femeia urmărită, este de origine asiatică, are circa 40 de ani, şi era crupieră într-un cazinou din Las Vegas.

Atacul vine la scurt timp după ce publicaţia online „Palestine”, editată de organizaţia Al Qaida, le cerea musulmanilor din lumea întreagă să urmeze „reţeta” oferită pentru detonarea maşinilor-capcană în locuri aglomerate. De altfel, există o listă ce sugerează ţinte pentru atacuri individuale sau atacuri teroriste, pe care se află Times Square din New York, cazinouri şi cluburi de noapte din Las Vegas, petroliere şi trenuri, Colegiul Militar din Georgia, Academia Forţelor Aeriene Americane din Colorado Springs şi contractorul din industria apărării General Atomics din San Diego. Revista cere ca atacurile să aibă loc vinerea, în timpul rugăciunii, astfel încât musulmanii să nu fie afectaţi.