336 de sancțiuni contravenționale aplicate, 40 de permise de conducere reținute, 7 certificate de înmatriculare vehicule retrase, un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare reținut, 977 de persoane legitimate, 774 de autovehicule oprite și verificate și 21 de societăți comerciale controlate, sunt rezultatele polițiștilor giurgiuveni în urma unei razii organizată pe raza întregului județ.

În perioada 29 februarie – 1 martie a.c., între orele 14.00 – 02.00, polițiștii din cadrul I.P.J. Giurgiu – Serviciul Ordine Publică și Serviciul Rutier, cu sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Giurgiu au organizat o acțiune comună pe raza întregului județ în vederea creșterii vizibilității elementului polițienesc în stradă, a prevenirii faptelor cu violență și a prevenirii faptelor la regimul rutier în scopul creșterii gradului de disciplină rutieră.

Cu această ocazie, au fost aplicate 336 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 112.470 de lei, 312 dintre acestea fiind pentru nerespectarea normelor O.U.G.195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Dintre acestea, 70 au fost aplicate pentru încălcarea regimului de viteză și 9 pentru folosirea telefonului mobil la volan.

Având în vedere că indisciplina pietonilor și bicicliștilor reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere, polițiștii au acționat și pentru combaterea indisciplinei acestora, fiind sancționați 5 bicicliști și 2 pietoni.

De asemenea, au fost reținute 40 de permise de conducere, au fost retrase 7 certificate de înmatriculare vehicule, a fost reținut un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare, au fost legitimate 977 de persoane, au fost oprite și verificate 774 de autovehicule și controlate 21 de societăți comerciale (baruri, cluburi, discoteci, magazine mixte, etc).

(Jurnal)