În loc de mărțișor, doi giurgiuveni și-au agresat soțiile. Ce au pățit după aceea…

0
113

Pe numele unui bărbat a fost emis ordin de protecție provizoriu după ce și-a agresat fizic soția și copilul, fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

La data de 2 martie a.c., polițiștii din cadrul Politiei Oraș Bolintin-Vale au fost sesizați de către o femeie de 35 de ani, din orașul Bolintin Vale, județul Giurgiu, cu privire la faptul că a fost agresată fizic de către soțul său.     

În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, ocazie cu care au stabilit faptul că soțul femeii, un bărbat de 37 de ani, a mers la locuința comună din orașul Bolintin Vale, moment în care, a agresat-o atât fizic cât și verbal pe soția sa, dar și pe copilul acestora, după care a părăsit domiciliul.

Astfel, a fost întocmit formularul de evaluare a riscului conform Legii 217/2003, acesta ieșind pozitiv, fapt pentru care, pe numele bărbatului a fost emis ordin de protecție provizoriu pe o perioada de 5 zile, acesta având obligația să părăsească temporar locuința din orașul Bolintin Vale și să păstreze o distanță minimă de 50 de metri față de soția sa.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Un al doilea caz s-a petrecut chiar de Ziua Mărțișorului, 1 Martie. 

Fiind într-o stare vădită de ebrietate, un bărbat de 53 de ani a fost reținut pentru 24 de ore după ce și-a agresat soția, totodată, pe numele acestuia fiind emis și ordin de protecție provizoriu.

La data de 1 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Oraș Bolintin-Vale au fost sesizați de către o tânără de 13 ani, din orașul Bolintin Vale, cu privire la faptul că mama sa este agresată de tatăl său.

În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului ocazie cu care, a fost identificată apelanta, dar și mama acesteia, o femeie de 45 de ani care, a declarat verbal faptul că, în urma unor  discuții contradictorii, dar și pe fondul consumului de alcool, soțul său de 53 de ani a început să-i adreseze cuvinte și expresii jignitoare și să o amenințe cu acte de violență.

Aflându-se în curtea locuinței, bărbatul în cauză, folosindu-se de un obiect aflat în curtea locuinței, a lovit-o pe soția acestuia, aceasta fiind transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În urma activităților de cercetare penală întreprinse, față de bărbatul în cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie, totodată fiind luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore.

De asemenea, pe numele acestuia a fost emis ordin de protecție provizoriu pentru o perioadă de 5 zile.