Deși vremea de afară este extrem de capricioasă, lucrările Direcției Județene de Transport, Administrarea Drumurilor si Control Trafic – Giurgiu au continuat, ploile  din ultimele săptămâni  determinându-i pe salariații Direcției să lucreze uneori  în salturi.

În ultimul nostru dialog cu reprezentanții DJTADCT aceștia ne-au vorbit despre lucrările de plombare și reparare a drumului județean din localitatea Săbăreni. Atât directorul Direcției, Cârpușor Daniel, cât și șeful Serviciului Întreținere, Nicușor Leafu, ne-au oferit informații legate de repararea unor porțiuni de pe acest traseu extrem de afectat.

Ne-am ocupat de plombarea unor porțiuni de drum din localitatea Săbăreni. Ba chiar am turnat vreo 400 de metri de covor asfaltic efectuând lucrări de plombare pe două porțiuni de aici. Mai avem acum pe DJ 602, din dreptul Primăriei vechi a localității Săbăreni și până la intersecția cu drumul spre Joița – ne explica Nicu Leafu.

Un alt traseu ce a fost plombat este cel de pe DJ 601, drumul spre localitatea Roata. Concomitent  însă am trecut și la alte activități de sezon. Una dintre ele este cea de toaletare a vegetației care, din cauza căderilor mari de precipitații, s-a dezvoltat extrem de tare creând probleme pe anumite trasee și porțiuni de drum din județ. De exemplu pe DJ 504, drum ce vine dinspre comuna Putineiu, dar  și  pe zonele  pe care ne va obliga natura să executăm astfel de lucrări, de îndepărtare a vegetației care creează o vizibilitate scăzută pe diferite porțiuni de drum cât și lucrări de rotunjire și corijare a coronamentului pomilor ce ar putea pune, în anumite situații, în pericol traficul și siguranța autovehiculelor și respective, a conducătorilor auto.

În același timp vom trece la marcajele drumurilor județene. Și vom începe cu localitățile din partea de nord a județului – ne mai spunea Nicușor Leafu, cel ce ne-a pus la dispoziție și câteva imagini din activitatea curentă, a Direcției, în cazul de față, fotografii cu lucrările efectuate în localitatea Săbăreni.

(Jurnal)