Astăzi la Strasbourg, unde reprezint România, în calitate de membru al delegației noastre la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (#APCE), o avem alături de noi pe Maia Sandu, președintele Republicii Moldova.

Maia Sandu vorbește despre necesitatea unității din Republica Moldova, despre reformele atât de necesare, despre redarea încrederii cetățeanului în stat.

Urmează o săptămână plină de dezbateri pe teme curente și urgente, rapoarte și decizii importante. Mâine se va adresa adunării Cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

Un moment important va fi și votul pentru desemnarea judecătorilor de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) din partea Belgiei.

Eu voi avea o intervenție în plenul Adunării Parlamentare la #ConsiliulEuropei pentru a exprima poziția grupului #PPE, din care fac parte, în dezbaterea pe tema injustiției fiscale și activitatea OCDE în materia taxării economiei digitale, o temă care se află și pe agenda actuală a Comisiei Europene. Fiscalizarea veniturilor din economia digitală este o temă de mare importanță pentru statele europene, existând corporații care prin intermediul platformelor virtuale folosesc practici de evitare a impozitării veniturilor realizate în mediul digital.

Actuala sesiune plenară se desfășoară în format hibrid (atât fizic, cât și online) pentru menționarea distantării din cauza condițiilor generate de pandemie.

Reprezentarea României la nivelul #APCE este o mare onoare și o voi face cu responsabilitate și profesionalism, ne-a comunicat Gabriela Horga – Deputat PNL.

#DeputatPNL