AcasăActualitateVrei să fii pompier? Uite ce trebuie să faci!

Vrei să fii pompier? Uite ce trebuie să faci!

Ministerul Afacerilor Interne a finalizat calendarul de admitere în instituțiile de formare profesională ale MAI și ale altor instituții care pregătesc personal pentru MAI.

Ministerul Afacerilor Interne scoate la concursul de admitere din anul 2017 în instituţiile de formare iniţială a personalului militar, pentru nevoile INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ și unităţile subordonate, locuri la următoarele instituții de învățământ:

 

  1. STUDII SUPERIOARE:
  2. Academia de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza” Bucuresti – Facultatea de Pompieri, specializarea Instalaţii pentru construcţii-pompieri (durata studiilor 4 ani) pot candida numai bărbați – 35 locuri (din care 1 loc pentru romi), 1 loc D.G.L., 1 loc S.I.E.;
  1. Academia Navală ,,Mircea cel Bătrân” Constanța – 1 loc I.G.S.U.;
  1. Academia Forţelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu” Sibiu, (durata studiilor 3 ani) specializarea:

Finanţe-Contabilitate – 1 loc I.G.S.U.

-Intendenţă – 5 locuri I.G.S.U.;

  1. Academia Tehnică Militară – București (durata studiilor 4 ani) – cu specializările:

Armament rachete și muniții – 2 locuri I.G.S.U.;

Materiale energetice și apărare CBRN – 5 locuri I.G.S.U.;

Calculatoare si sisteme informatice pentru apărare și securitate naţională – 4 locuri;

Inginerie genistică – 4 locuri I.G.S.U.;

Ingineria autovehiculelor – 4 locuri I.G.S.U.;

Inginerie civilă – 2 locuri I.G.S.U.;

-Inginerie electronică și telecomunicații – 8 locuri I.G.S.U.

  1. STUDII POSTLICEALE:
  2. Școala de Subofiţeri de Pompieri și Protecţie Civilă ,,Pavel Zăgănescu” Boldești (durata studiilor 2 ani), pot candida numai barbați, cu specializările:

– subofiţer de pompieri și protecţie civilă: 220 locuri (din care 2 locuri pentru romi) I.G.S.U.:, 2 locuri I.G.Av.;

– maistru militar auto – 25 locuri din care 19 locuri I.G.S.U., 3 locuri I.G.J.R., 2 locuri D.G.C.T.I., 1 loc S.I.E.

 

  1. Școala Militară de Maiștri Militari și Subofiţeri a Forţelor Terestre ,,Basarab I” Pitești cu specializările:

– Tehnică de comunicaţii (durata studiilor 2 ani) – 5 locuri I.G.S.U.;

-Construcţii – 3 locuri I.G.S.U.;

-Operare şi mentenanţă echipamente de comunicaţii – 3 locuri I.G.S.U.

Pentru locurile scoase la concurs la Facultatea de Pompieri și Școala de Subofiţeri de Pompieri și Protecţie Civilă se recrutează numai bărbaţi.

Condiţiile de recrutare și selecţie, modelul documentelor care se întocmesc, conţinutul dosarului de recrutare precum și alte date privind organizarea și desfăsurarea procesului de recrutare și selecţie vor fi publicate pe pagina de internet a inspectoratului www.isugiurgiu.ro – secţiunea Carieră.

Informaţii privind datele de prezentare, graficul de desfășurare a admiterii, valoarea taxei de înscriere, etapele și probele de concurs, tematica și bibliografia pot fi accesate pe pagina de internet a fiecărei instituţii de învăţământ, la adresele: www.academiadepolitie.ro,www.scoaladepompieri.ro,www.mta.ro, www.ncoacademy.ro sau www.armyacademy.ro.

Înscrierile candidaţilor la concursul de admitere din anul 2017 se vor face la Serviciul Resurse Umane al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,VLASCA” al judeţului Giurgiu din str.Dorobanţi, nr.19, Giurgiu. Cererile de înscriere se pot depune până la data de 26.05.2017 pentru participarea la concursurile de admitere organizate de instituțiile superioare de învățământ și la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre ,,Basarab I” Pitești, respectiv 21.07.2017 pentru Școala de Subofiţeri de Pompieri si Protecţie Civilă ,,Pavel Zăgănescu” Boldești.

(Jurnal)

1 COMENTARIU

  1. Pacat ca se spune doar atat. Ar putea sa ne povesteasca un pompier care i-au fost atributiunile in ultimii ani. Pana ce acel pompier va adauga un comentariu as vrea sa enumar doua din cele mai: salaor pe salvare si salaor la muncile strazii – lista poate fii completata de un pompier care cunoaste mai bine.

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
14.4 ° C
14.4 °
14.4 °
77 %
1.7kmh
92 %
joi
19 °
vin
25 °
sâm
24 °
Dum
23 °
lun
16 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!