Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Vor susține sau nu elevii claselor a VII-a și a XI-a simulări ale examenelor?

Vor susține sau nu elevii claselor a VII-a și a XI-a simulări ale examenelor?

0
Vor susține sau nu elevii claselor a VII-a și a XI-a simulări ale examenelor?

Miercuri, 15 ianuarie, în presa națională apărea informația conform căreia elevii de clasa a șaptea și cei de a unsprezecea nu vor mai susține simularea examenelor naționale, conform Federației Părinților.

Anul acesta, simulările Evaluării Naționale și ale Bacalaureatului nu îi vor mai avea în vizor și pe elevii claselor a VII-a, respectiv a XI-a. Informația a fost făcută publică de către cei de la Federația Părinților, care au luat parte miercuri dimineața la Comisia de Dialog Social din cadrul Ministerului Educației Naționale. Calendarul simulărilor celor două examene prevede că acestea încep, atât pentru clasele a VIII-a, cât și pentru a XII-a, pe 23 martie.

Conform Edupedu.ro, „motivul invocat de Minister a fost că programa de examen nu este definitivată și poate să cuprindă mai puțin decât le-a fost predat copiilor”.

Conform proiectului propus de Ministerul Educației, cei de clasa a VII-a vor avea pe 23 martie proba scrisă la Limba și literatura română, pe 24 cea la matematică și pe 25 cea la Limba și literatura maternă, iar rezultatele vor fi comunicate pe 3 aprilie 2020. Tot pe 23 martie, cei de a XII-a vor simula proba scrisă la Limba și literatura română, pe 24 martie pe cea la matematică sau istorie, pe 25 martie pe cea la Limba și literatura maternă, iar pe 26 martie pe cea la alegere a profilului și specializării. Pe 3 aprilie 2020 urmează a fi publicate rezultatele.

Calendarele nu sunt încă definitive, propunerea de calendar fiind avansată de către Minister abia miercuri dimineață, în cadrul Comisiei de Dialog Social.

La scurt timp de la apariția acestei informații, o altă știre preciza că elevii claselor a opta și a doisprezecea vor susține evaluarea examenelor așa cum s-a menționat și mai devreme, însă au survenit modificări în ceea ce privește informațiile despre elevii de clasa a VII-a și cei de a XI-a. Astfel, conform comunicatului transmis de Ministerul Educației, „simularea pentru clasa a VII-a va avea loc în luna mai și va fi reglementată separat, după ce vor fi publicate programele de examen și noi modele de subiecte, având în vedere că acești elevi au studiat după alte programe decât cei de clasa a VIII-a”.

Tot cei din minister transmit că „Fiecare inspectorat școlar poate organiza în luna mai a anului 2020, la nivelul tuturor unităților de învățământ gimnazial/liceal, o simulare cu subiect unic elaborat la nivelul județului/municipiului București, în scopul stimulării pregătirii elevilor în vederea susținerii Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a examenului de bacalaureat național” și că acestea pot fi organizate și pentru elevii de clasa a XI-a.

Contactați telefonic, reprezentanții Inspectoratului Școlar al Județului Giurgiu au precizat, pentru „Jurnal giurgiuvean”, faptul că, deocamdată, proiectul este supus dezbaterii publice, urmând ca, în scurt timp, odată cu o decizie concretă din partea Ministerului Educației, aceasta să fie adusă la cunoștința elevilor giurgiuveni.

(Jurnal)

 

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
12.5 ° C
12.5 °
12.5 °
69 %
4.3kmh
100 %
vin
17 °
sâm
13 °
Dum
15 °
lun
19 °
mar
10 °