Vom avea încă o zi de sărbătoare naţională 

0
192

Successful business teamDeputaţii din Comisia de cultură au votat, la începutul săptămânii trecute, proiectul de lege pentru declararea zilei de 27 martie – Ziua Unirii Basarabiei cu România – ca zi de sărbătoare naţională.

 Iniţiatorul acestui proiect,  deputatul PMP Eugen Tomac, a argumentat prin faptul că ziua de 27 martie 1918 este una dintre cele mai semnificative din istoria poporului roman:”Mi s-a părut absolut firesc ca odată ce ne apropiem de marcarea celor 100 de ani de la Marea Unire să acordăm şi să dăm un semnal politic şi un gest politic cu o anumită încărcătură acestei zile, pentru că ziua de 27 martie reprezintă de fapt primul pas spre Marea Unire din 1918, Basarabia fiind prima provincie care a făcut pasul spre reîntregirea ţării. Şi cred că în contextul actual se impune să accelerăm această procedură pentru că inclusiv în această lună vom marca cei 99 de ani de la Unire”, a declarant Tomac. La rândul său preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, Gigel Ştirbu, a afirmat că nu există niciun reproş la adresa proiectului de lege din partea Consiliului Legislativ: „Am un punct de vedere personal: ar fi strigător la cer ca Parlamentul să se opună la o astfel de iniţiativă.

Proiectul de lege a fost votat în unanimitate de deputaţii din comisie. El a primit vot favorabil din partea senatorilor, Camera Deputaţilor fiind forul decizional în acest proiect.

 

(Jurnal)