Vizita oficială a Președintelui României în Republica Bulgaria include și vizitarea șantierului interconectorului de gaz Giurgiu-Ruse!

0
226

prima-vizita-a-unui-sef-de-stat-in-mandatul-lui-iohannis-presedintele-bulgariei-rosen-plevneliev-primit-la-cotroceni (1)Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va efectua în perioada 15-16 iunie a.c. o vizită oficială în Republica Bulgaria, în cadrul căreia va avea consultări cu Președintele Bulgariei, domnul Rosen Plevneliev, și întrevederi cu Prim-ministrul Boyko Borissov și cu Președintele Parlamentului, doamna Tsetska Tsacheva.

Vor fi, abordate, modalitățile de gestionare a provocărilor complexe cu care se confruntă în prezent Uniunea Europeană, NATO și comunitatea internațională, inclusiv în Vecinătatea Estică și în regiunea Mării Negre. Pregătirea Summitului NATO din luna iulie va avea un loc important pe agenda discuțiilor, cu accent pe întărirea echilibrată a Flancului Estic al Alianței, inclusiv pe dimensiunea sa sudică, poziție pe care ambele state o susțin.

De asemenea, Președintele României va participa împreună cu omologul bulgar la deschiderea Forumului de Afaceri româno-bulgar în vederea impulsionării acestei importante dimensiuni a relației bilaterale. România este al treilea partener comercial european al Bulgariei, cu un nivel al schimburilor preconizat a ajunge, în 2016, la 4 miliarde de Euro. Programul Președintelui României va cuprinde, de altfel, și vizitarea șantierului interconectorului de gaz Giurgiu-Ruse, un proiect important pentru securitatea energetică a ambelor state și a regiunii.

(Jurnal)