Dacă țara noastră este devastată încă de pesta porcină, vecinii noștri, de peste Dunăre, bulgarii au probleme serioase cu un virus la fel de periculos.

Agenţia pentru Siguranţa Alimentelor din Bulgaria (BFSA) a raportat cazuri de păsări infectate cu virusul H5N8 la o fermă privată din satul Kosovo, lângă oraşul Vidin, la graniţa cu România,  conform BTA şi Reuters.

Iată de ce toţi puii, fazanii şi porumbeii din ferma respectivă  vor fi sacrificaţi pentru a preveni extinderea virusului gripei aviare, care a fost confirmat de testele de laborator. În același timp au fost activate toate măsurile ce se impun, a precizat BFSA mai ales că la ferma din Kosovo s-a  descoperit că lipsesc câteva păsări.

Descoperirea acestor focare vine după ce recent autorităţile veterinare au anunţat că au sacrificat peste 100.000 de pui şi peste 16.000 de raţe și după ce virusul gripei aviare a fost descoperit la o fermă de raţe şi una de pui din sudul Bulgariei.

Până a la acest moment nu există cazuri semnalate de transmitere a virusului gripei aviare de la păsări la oameni însă descoperirea unor astfel de focare a impus demararea unor campanii de sacrificare, iar fermierilor li s-a ordonat să ţină păsările închise.

(Jurnal)

 

1 COMENTARIU

  1. […] Dacă țara noastră este devastată încă de pesta porcină, vecinii noștri, de peste Dunăre, bulgarii au probleme serioase cu un virus la fel de periculos. Agenţia pentru Siguranţa Alimentelor din Bulgaria (BFSA) a raportat cazuri de păsări infectate cu virusul H5N8 la o fermă privată din satul Kosovo, lângă oraşul Vidin, la graniţa cu România,  conform BTA şi Reuters. Iată de ce toţi puii, fazanii şi porumbeii din ferma respectivă  vor fi sacrificaţi pentru a preveni extinderea virusului gripei aviare, care a fost confirmat de testele de laborator. În același timp au fost activate toate măsurile ce se impun, a precizat BFSA mai ales că la ferma din Kosovo s-a  descoperit că lipsesc câteva păsări. Descoperirea acestor focare vine după ce recent autorităţile veterinare au anunţat că au sacrificat peste 100.000 de pui şi peste 16.000 de raţe și după ce virusul gripei aviare a fost descoperit la o fermă de raţe şi una de pui din sudul Bulgariei. Până a la acest moment nu există cazuri semnalate de transmitere a virusului gripei aviare de la păsări la oameni însă descoperirea unor astfel de focare a impus demararea unor campanii de sacrificare, iar fermierilor li s-a ordonat să ţină păsările închise. (Jurnal)   Sursa: jurnalgiurgiuvean.ro Articol sursa: Virus periculos descoperit la Granița cu România, dinspre Bulgaria… […]