Un bărbat de 24 ani, din localitatea Herești, județul Giurgiu, bănuit că ar fi violat două persoane în vârstă, din aceeași localitate, a fost reținut de polițiștii giurgiuveni.

Marți, 6 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au fost sesizați de către o persoană de 41 ani, din municipiul București, cu privire la faptul că mama sa de 65 ani, din comuna Herești, județul Giurgiu, a decedat la domiciliu la data de 12.10.2018.

În urma activităților specifice desfășurate, a reieșit faptul că, fiul persoanei decedate, nu a avut dubii cu privire la decesul mamei sale, întrucât era cunoscută cu afecțiuni medicale, dar ulterior înmormântării existând suspiciuni cu privire la condițiile în care a survenit decesul și coroborat cu rezultatele cercetărilor efectuate într-un caz similar, polițiștii sub supravegherea procurorului, au  efectuat verificări ample pentru stabilirea situației de fapt.

Astfel, polițiștii sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au constatat că în noaptea de 01/02.11.2018, în jurul orei 24.00, un tânăr de 24 ani, din localitatea Herești, județul Giurgiu, ar fi a pătruns fără drept în locuința unei bătrâne de 71 ani, din localitatea Herăști, județul Giurgiu, iar prin constrângere, ar fi  întreținut relații sexuale împotriva voinței acesteia.

Polițiștii au stabilit că același tânăr ar fi pătruns și în locuința bătrânei de 65 ani, din aceeași localitate și ar fi întreținut relații sexuale cu aceasta împotriva voinței, ulterior survenind decesul, aspecte constatate cu ocazia exhumării și autopsierii cadavrului victimei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omor calificat, viol și violare de domiciliu, cu tânărul în stare de arest preventiv.