Viorica Dăncilă s-a întâlnit luni seară cu unul dintre cei mai controversaţi lideri ai lumii, preşedintele Turciei, Recep Erdogan, iar marți a ajuns în Emiratele Arabe Unite, potrivit stirileprotv.ro.

Premierul român şi câţiva miniştri ai Cabinetului vor vizita mai multe state din Orient şi se vor întâlni cu câţiva dintre cei mai bogaţi oameni ai planetei, pentru a-i convinge să-şi aducă banii în România. Ca de obicei scumpă la vorbă, Viorica Dăncilă a avut un schimb  scurt de replici cu președintele Turciei la întâlnirea cu acesta după sosirea pe aeroport.

Erdogan: Welcome (Bine aţi venit)!

Dăncilă: Thank you very much. (Vă mulţumesc mult).

Erdogan: How are you? (Ce mai faceţi?)

Dăncilă: Fine, thank you. (Bine, mulţumesc)

Erdogan: Good. (Bun)

Dăncilă: Hâ-hâ …(râde)

Cu un zâmbet larg şi câteva cuvinte rostite în engleză, premierul Viorica Dăncilă a răspuns amabilităţilor preşedintelui turc, Recep Erdogan. Momentele au fost surprinse de presă turcă, la Palatul Prezidenţial din Ankara, cu sunet. Pe site-ul Guvernului României, însă, imaginile de la această întâlnire au fost publicate fără sunet. Nu este prima dată când oficialii Guvernului transmit clipuri video ″mute″ de la întâlnirile oficiale ale premierului. Imaginile, susțin persoane din anturajul premierului, sunt tăiate și lăsate fără sunet atunci când ele ajung la București. O măsură  care nici măcar pe vremea lui Nicolae Ceaușescu nu se lua.  Cu toate acestea Viorica Dăncilă a vorbit aproximativ  o jumătate de oră cu președintele Recep Erdogan. La declaraţiile de presă, cei doi au anunţat că România şi Turcia îşi vor mări schimburile comerciale şi vor colabora mai strâns în domeniul securităţii. În vizită în Orient, Viorica Dăncila este însoţită de câţiva dintre miniştrii săi, care au încheiat acorduri în domeniul sănătăţii şi al educaţiei cu omologii turci. De menționat că din delegaţie nu face parte însă niciun om de afaceri român!

Din Turcia, premierul şi miniştrii săi au plecat spre Emiratele Arabe Unite. Acolo ei speră să-i convingă pe bogaţii şeici să investească în marile proiecte de infrastructură puse pe hârtie de guvern. Deocamdată Viorica Dăncilă a primit o carte despre gândirea pozitivă şi fericire. Cu siguranță aceasta va fi repede abandonată de premier, căci cartea este scrisă în limba engleză. Ea i-a fost oferită chiar de către autor, omologul doamnei Dăncilă , premierul Emiratelor Arabe Unite, şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

(Jurnal)