Viorica Bănescu, director al Direcţiei de Asistenţă Socială Giurgiu: „3927 de persoane vor beneficia de ajutoare de la Uniunea Europeană”.

0
497

Așa cum scriam acum ceva timp, avem informații proaspete pentru beneficiarii ajutoarelor de la Uniunea Europeană, ajutoare ce constau în pachete cu alimente și produse de igienă personală pentru anumite persoane cu probleme sociale. 

Detalii suplimentare despre acest subiect am obținut de la VIORICA BĂNESCU, director al Direcţiei de Asistenţă Socială Giurgiu (DAS).

Programul Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) 2021 este în curs de implementare în judeţul Giurgiu, sub coordonarea Prefecturii.

Mâine, 20 iulie, vor sosi și vor fi depozitate ca și în anii trecuți, la Fabrica de pește, ajutoarele constând în produsele de igienă. Acestea conţin periuţe de dinţi, pastă de dinţi, săpun lichid, şampon pentru copii şi şampon pentru adulţi, precum şi detergent pentru rufe.

În cursul săptămânii viitoare vor ajunge la Giurgiu și ajutoarele ce conțin produse alimentare.”

Facem precizarea că ajutoarele, atât cele ce cuprind produsele de igienă, cât și cele ce cuprind produsele alimentare, vor fi distribuite împreună, la o dată ce va fi anunțată în cursul săptămânii viitoare.

Directorul DAS ne-a oferit totodată informații referitoare la categoriile de persoane ce beneficiază de aceste ajutoare:

Conform OUG nr. 84/2020 beneficiarii Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD sunt:

a) familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;

b) familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

c) persoanele cu handicap gradul I și II.”

Un alt lucru extrem de important de menționat este acela că ajutoarele vor fi distribuite întâi persoanelor ce beneficiază de ajutor social și de alocație de susținere a familiei, și ulterior, persoanelor cu handicap.

„Pentru a intra în posesia celor două pachete, beneficiarii trebuie să se prezinte personal, cu un act de identitate valabil, în intervalul orar pe care îl vom anunța ulterior. De asemenea, îi rugăm pe beneficiari să respecte regulile impuse în această perioadă: distanțarea socială – păstrarea distanței de 1,5-2 metri între persoane, purtarea măștii în mod corect!”

I-am mulțumit directoarei Viorica Bănescu pentru informațiile furnizate, urmând să revenim asupra acestui subiect pentru a putea informa la timp populația direct interesată despre data exactă de ridicare a acestor ajutoare sociale.

(Ana Magheru)