Giurgiuvenii cu venituri reduse pot depune de luni, 18 octombrie, cererile în baza cărora vor primi ajutoare pentru a putea plăti căldura în această iarnă. Este vorba despre ajutoare pentru încălzirea locuinței cu energie termică în sistem centralizat, gaze naturale, energie electrică și combustibili solizi sau petrolieri. Termenul limită de depunere a dosarelor este 20 noiembrie.

Începând de luni, 18 octombrie, locuitorii din municipiul Giurgiu pot depune cererile pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei şi a suplimentului pentru energie.

Formularele pot fi ridicate de la sediul Direcției de Asistență Socială de pe strada Gloriei nr. 21( Giurgiu Nord), de la sediul Cantinei de Ajutor Social din strada Tineretului (în spatele supermarketului Carrefour) sau de la Centrul de Promovare Turistică din Parcul Mihai Viteazul.

Aceste cereri pot fi descărcate și de pe site-ul instituției. Ulterior, dosarele se depun fie personal, la sediul DAS, fie pe mail.

Am discutat cu Viorica Bănescu, directoarea Direcției de Asistență Socială Giurgiu despre numărul persoanelor care au solicitat în această primă săptămână de la începutul depunerii cererilor, ajutoare de încălzire. Iată ce ne spunea cu multă amabilitate directoarea DAS Giurgiu:

La data de 25 octombrie 2021, Direcția de Asistență Socială Giurgiu a înregistrat următoarele cereri pe proprie răspundere privind solicitarea ajutoarelor de încălzire pentru sezonul rece 2021:

  • cereri pentru combustibil solid și lichid – 114 solicitări

  • cereri pentru energie electrică – 34 solicitări

  • cereri pentru energie termică – 93 solicitări

  • cereri pentru gaze naturale – 181 solicitări.

Avem un număr de 422 cereri depuse care au fost deja analizate și urmează a fi introduse în sistemul informatic.

Ne așteptăm ca și în continuare numărul solicitărilor să fie ridicat, dar dispunem de suficient personal pentru înregistrarea acestora în timp util”. 

Vom reveni și în perioada următoare cu informații despre acest subiect interesant și de actualitate în această perioadă.

(Ana Magheru)