De câteva zile în Municipiu a fost deschis un magazin de vinuri cu un nume de generic: ”VinoVIN- vin cu voie bună”, după cum l-au definit proprietarii!

Un magazin despre care administratorul acestuia, Marian Mihalcea, un om de afaceri mai puțin cunoscut până acum în noul său rol de sommelier, ne spunea că este un pic altfel, în privința conceptului pentru care a fost creat.

Vinurile de aici, din soiuri nobile, ce se adresează oricărui consumator, oricât de pretențios ar fi, devin în acest loc adevărate cărți ce ascund în sticle povești de neuitat pentru cei ce le degustă.

Provenit dintr-o zonă viticolă de renume în România, Drăgășani, satul Dobroșa, loc în care au fost create vestitele vinuri ale lui Valeriu Stoica, fostul ministru al justiției, Marian Mihalcea și-a împlinit în acest mod – așa cum mărturisea – în sfârșit o pasiune ce mocnea în el, demult, transformată astăzi într-un business.

Am deschis un magazin, conștient că el se adresează unui public destul de redus, un magazin de nișă, deși am targetat 1.000 de clienți, care pentru un oraș ca Giurgiu cred că este un număr destul de important. Dacă te adresezi la acest moment unui comerciant de vinuri în Giurgiu, indiferent că este retailler sau nu, cerându-i o cantitate importantă de vin, nu vei găsi. Toți se limitează la un stoc limitat de sticle…

Ponderea acestei afaceri constă de fapt în livrările de vinuri, nicidecum pe vânzările on line, ci pe livrările locale: telefonezi, comanzi vinul care îți place și vinul vine rece, acasă, la frapieră! Pentru asta gândesc deja chiar și la un model de ambalaj personalizat.

Ambalajele se vor regăsi cu siguranță mai ales în timpul campaniilor pe care o să le organizăm, susținute de producători, în mare parte.

Eu nu l-am gândit ca un magazin de vinuri neapărat, adică nu este focusat pe vânzarea de vinuri ci pe cea de servicii. Adică altceva…”VinoVin” este locul unde găsești un vin românesc pe care nu-l cunoști. Astfel o să constatați că în România se produc vinuri de calitate care le bat pe cele internaționale. Ba aici le mai poți și compara. Vreau să educ gustul consumatorului și cu altceva…Vreau să-I ofer vinuri din Crame mici, dar deosebite din punct de vedere al calității, al gustului lor. Ce rost ar avea să promovez vinuri de Jidvei, care este al doilea producător european de vin.

Referindu-se la personalul magazinului, ce urmează a prezenta vinurile solicitate de consumatori, însoțite de recomandări, Marian Mihalcea spunea că deocamdată acesta nu a fost format, dar cu siguranță el se va integra curând în peisaj.

Ne gândim, de ce nu, ca într-un viitor nu prea îndepărtat să propunem clienților, turismul viticol. Vizite cu degustări la cramele ale căror vinuri sunt prezente în magazinul nostru. Vrem să facem circuite, excursii la crame…Asta vrem dar asta înseamnă cărămidă cu cărămidă.

Vom avea colaborări pentru acțiuni și evenimente la început cu restaurantul ”Casa cu Flori”, ce foarte curând își va deschide și o terasă unde vom organiza serate, prezentări de vinuri, poate și un mic târg de vinuri, dar situația apărută cu corona virusul ne-a împiedicat multe din proiectele noastre. Evident că oricine va putea să vină pentru sfaturi în magazinul nostru, să îl ajutăm să aleagă un vin care să se potrivească la evenimentul organizat, meniului  acestuia etc.

Vreau să fac meniuri speciale cu 5-6 vinuri. Magazinul dorim să  prezinte și povestea vinului respectiv.

Oamenii trebuie să înțeleagă primele reguli de bază în consumul unui vin. Care este diferența dintre vinul Premium și vinul economic. Oamenii trebuie să înțeleagă toate aceste reguli care îi vor face să respecte și să aprecieze altfel vinul și să participe la  evenimentele în care el această binecuvântată băutură va fi actorul principal. Vrem ca cei ce cumpără de aici de la noi să nu bea doar un vin, ci să bea o poveste. 

Povestea de fapt asta înseamnă: Ți-am prezentat un vin, 2, 3, cinci, zece, care te-au încântat după care ai vrea să le încerci și pe celelalte 200 pentru că deja ai căpătat încredere.

Vreau să trezesc curiozitatea de consumatorului de a încerca și altceva. Să înțeleagă că aici în acest magazin după ce au pășit în el, trebuie să se aștepte la altceva, la o altă poveste…mai spunea sommelier Marian MIHALCEA.

Magazinul ”VinoVin” poate onora orice comandă în doar 24 de ore. Pentru cantități mai mari, de peste 50-100 de sticle comenzile vor trebui făcute cu 3-4 zile înaintea evenimentului.

Programul săptămânal este 10:00-19:00 urmând ca programul de weekend  urmând a fi stabilit după sărbătorile de Paște.

Adresa: Bulevardul Independenței (fostul notariat) – vis a vis de APIA Giurgiu. Pentru comenzi tel. 0729 014 316. În tot timpul săptămânii între orele 10-19:00. Deocamdată magazinul nu are program fix de weekend. Site: aflat în construcție.