Vineri, 7 iulie, ultima zi din prima etapă de admitere în Învățământul Profesional de Stat.

0
507

În intervalul 3-7 iulie 2023 are loc și prima etapă de admitere în Învățământul profesional de stat. Astfel, candidații se pot înscrie la unitățile de învățământ care au în ofertă clase pentru învățământ profesional și dual.

Privitor la acest aspect, prof. Georgeta Stănescu , purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar al județului Giurgiu,  ne-a declarat:

Înscrierea se realizează pe baza fișei de înscriere, specifică acestei forme de învățământ. Unitățile școlare ce au oferte educaționale pentru învățământul profesional și dual pot oferi informații  și îndrumări necesare pentru completarea fișei de înscriere cu opțiunile specifice calificarilor profesionale din oferta școlii. 

De reținut că nu pot fi înscriși candidați cu situația școlară  neîncheiată, aflați în stare de corigență  sau repetenție. De asemenea subliniem faptul că în Învățământul Profesional se pot înscrie elevi care au participat la examenul de Evaluare Națională, dar și elevi care au finalizat clasa a opta , dar nu au participat la Examenul de Evaluare Națională – ne-a mai precizat din partea Inspctoratului Școlar județean prof. Georgeta Stănescu.

(Jurnal)