Jurnal giurgiuvean
AcasăActualitateVineri, 11 iunie, este ultima zi de înscriere la Evaluarea Națională, pentru...

Vineri, 11 iunie, este ultima zi de înscriere la Evaluarea Națională, pentru absolvenții claselor a VIII-a

Vineri, 11 iunie este ultima zi de înscriere la Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a VIII-a, iar emoțiile elevilor, dar și ale părinților sunt, cu siguranță, la cote maxime.

Examenul reprezintă modalitatea de evaluare externă, sumativă, a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial, ele desfășurându-se anual, într-o singură sesiune.

Știut fiind faptul că acest an a fost unul extrem de dificil pentru toți elevii, datorită pandemiei cu COVID 19, am dorit să știm dacă există modificări privind programa școlară din care aceștia vor susține probele, datele de susținere a examenelor, a afișării rezultatelor și a contestațiilor.

Pentru asta i-am solicitat pe reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu să ne furnizeze mai multe informații, respectiv prin intermediul purtătorului de cuvânt, prof. Georgeta Stănescu, care ne-a făcut mai multe precizări.

Ca noutate pentru acest examen – subiectele de la ambele probe vor fi elaborate după structura examenelor de tip internațional, bazate pe evaluarea competențelor dobândite de absolvenți pe parcursul anilor de studiu. Elevii au fost familiarizați cu acest tip de subiecte, inclusiv la simularea examenului de evaluare națională care a avut loc în luna martie 2021.

Se vor respecta, în continuare măsurile sanitare și de protecție în unitățile de învățământ preuniversitar/unitățile conexe în perioada pandemiei de COVID-19, aprobate prin Ordinul nr. 3.235/93/4.02.2021 al ministrului educației și al ministrului sănătății pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică, cu modificările și completările ulterioare.”

Ministrul Învățământului Ion Cîmpeanu a anunțat în aceste zile și alte câteva reguli privind susținerea examenului din acest an:

  • Timpul de lucru pentru completarea casetei de identificare este de 15 minute. Timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă scrisă este de 120 de minute și începe după completarea casetei de identificare, conform prevederilor art.17 alin (10) din Metodologia de organizare şi desfăşurare a Evaluării Naţionale.

  • Totodată, la proba de limba română pot face corecturi, iar la matematică pot desena figuri geometrice în spațiul alocat rezolvărilor.

Se știe că media obținută la EN VIII este un criteriu esențial pentru admiterea în învățământul liceal. Sperăm că detaliile furnizate de ziarul nostru le vor fi de folos atât părinților, dar mai ales copiilor și le urăm mult succes tuturor participanților la examene.

Calendarul de desfășurare a Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2020-2021.

  • 7 – 11 iunie – Înscrierea la evaluarea națională

  • 22 iunie – Limba și literatura română – probă scrisă

  • 24 iunie – Matematica – probă scrisă

  • 29 iunie (până la ora 14:00) – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor

  • 29 iunie (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor

  • 30 iunie – 4 iulie – Soluționarea contestațiilor

  • 4 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

 

 

VREMEA

Giurgiu
câțiva nori
28.6 ° C
28.6 °
28.6 °
45 %
3kmh
11 %
joi
38 °
vin
35 °
sâm
36 °
Dum
38 °
lun
36 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!