Vine Valul 5 al Pandemiei! Care sunt măsurile anunțate de autorități…

0
187

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila împreună cu  şeful Centrului Naţional pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor, dr. Adriana Pistol, au prezentat, miercuri, 29 decembrie, planul de măsuri pentru gestionarea valului 5 al pandemiei de COVID-19.

 Vă redăm câteva din măsurile ce vor fi luate de autorități:

1.  Creșterea siguranței pacientului în spital. Managerii de spital sunt obligați să dispună: verificarea și remedierea deficientelor circuitelor electrice și a instalațiilor de oxigen; asigurarea capacităților de oxigen necesare în perioada de vârf pandemic; asigurarea numărului de paturi alocate pentru pacienții COVID cu formă medie la 20%, cu o flexibilizare până la 30%.

2.  Creșterea în bugetul pentru anul 2022 a resurselor pentru secțiile ATI (cu 65% mai mult față de 2021). În prezent, sunt complet funcționale la nivel național 2.805 paturi ATI (pentru pacienți COVID-19 și cu alte patologii).

3.  Suplimentarea numărului de spitale care beneficiază de finanțare suplimentară prin programul „Acțiuni Prioritare ATI”, în scopul creșterii capacității de răspuns a sistemului medical (de la 116 la 128 unități ATI pentru adulți).

4.  Creșterea rapidă a capacității de testare (introducerea decontării testelor pe bază de antigen la nivelul cabinetelor medicilor de familie).

Daca aceste masuri sunt doar pe hartie, pentru impresia artistica a coalitiei pe scena politica  vom vedea atunci cand ne vom numara mortii, incendiile si scuzele. Pana atunci asa cum ne-am obisnuit singura speranta sta in Dumnezeu si in responsabilitatea fiecaruia dintre noi.

(foto: Mediafax)