Vicepreşedintele PSD Giurgiu, Cristian Marciu, vorbeşte despre un subiect delicat: contractele alocate deszăpezirii

0
106

marciuPremierul Dacian Cioloş a cerut, miercuri, 2 noiembrie, miniştrilor de resort să verifice dacă instituţiile sunt pregătite pentru iarnă şi a solicitat publicarea contractelor de deszăpezire în condiţii de transparenţă.

Am cerut miniştrilor de resort să pregătească în cadrul Comitetului pentru pregătiri de iarnă, să înceapă verificarea modului în care instituţiile statului abilitate s-au pregătit pentru iarnă, în domeniul transportului mai ales. V-aş ruga la Interne să verificaţi dacă sunt stocuri suficiente de materiale antiderapante şi să controlaţi administratorii de drum care nu respectă normele în vigoare atunci când apar probleme, a spus Dacian Cioloş, conform Agerpres.

Pentru a afla care este situaţia la nivelul judeţului Giurgiu în ceea ce priveşte încheierea contractelor de deszăpezire, ne-am adresat vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Cristian Marciu, care ne-a declarat că pentru 3 din cele 7 zone ale judeţului există contracte încheiate, deci nu sunt probleme, iar restul urmează să fie scoase la licitaţie, în condiţiile în care firmele care au asigurat anul trecut acest serviciu au reziliat contractele.

Sperăm să se prezinte cât mai multe firme la aceste licitaţii. Dacă nu se vor prezenta, vom iniţia o altă procedură, şi anume contractele prin negociere, pentru a desemna acele firme câştigătoare care să acopere zonele respective, a mai menţionat Cristian Marciu.

(Jurnal)