treiReporter: În debutul dialogului nostru, am dori să ne precizaţi câteva date biografice despre dumneavoastră.

Liviu Ionescu: Sunt născut la data de 17 ianuarie 1961, în Giurgiu. În anul 1979, am absolvit Liceul ”Ion Maioescu” din Giurgiu, iar în 1985 Facultatea de Transporturi, secţia Autovehicule Rutiere din cadrul Institutului Politehnic din Bucureşti. În anul 1999, am urmat cursuri postuniversitare de Management şi Relaţii Economice Internaţionale în cadrul ASE Bucureşti. Un an mai târziu, am dobândit competenţe în Evaluarea Financiară şi Economică a Întreprinderii, tot în cadrul ASE. În 2004, am absolvit un curs de contabilitate informatizată, în timp ce în 2009 mi-am definitivat pregătirea profesională prin absolvirea cursurilor postuniversitare de evaluator de risc în securitate, pe care le-am urmat la Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iaşi. Sunt căsătorit de 29 de ani şi am o fiică în vârstă de 23 de ani.

Reporter: În continuare, referitor la activitatea şi realizările dumneavoastră profesionale de până acum, ce ne puteţi spune?

Liviu Ionescu: În perioada 1985 – 1990 am fost inginer la Întreprinderea de Transport Auto Giurgiu. Ulterior, până în anul 1995, am fost ofiţer specialist al Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Giurgiu, iar din 1995 până în 2008, şef de serviciu logistică la aceeaşi instituţie. Din 2008 până în prezent sunt managerul unei societăţi comerciale.

Reporter: În ceea ce priveşte activitatea politică, în primul rând, când aţi ”cochetat” prima dată cu acest domeniu şi ce v-a determinat să pătrundeţi în el?

Liviu Ionescu: Din anul 2009 sunt membru al Partidului Social Democrat – Organizaţia Municipală Giurgiu. Ceea ce m-a determinat să fac acest pas către politică a fost ideea de a contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii giurgiuvenilor şi a românilor, în general. Sunt marcat de citatul reprezentantului de seamă al conservatorismului, Edmund Burke – ”Pentru ca răul să triumfe, este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic” – citat care mă călăuzeşte atât în politică, cât şi în viaţă.

Reporter: De curând, aţi devenit consilier în cadrul Consiliului Local Giurgiu. Ce înseamnă pentru dumneavoastră postul de consilier local? Ce aşteptări aveţi şi ce vă propuneţi să realizaţi în această calitate?

Liviu Ionescu: Postul de consilier local înseamnă muncă în promovarea ideologiei partidului, în lucrul cu cetăţenii şi, în mod special, înseamnă înţelegerea şi contribuţia în rezolvarea problemelor acestora. Pentru mine, postul de consilier local reprezintă încrederea acordată de partid şi, nemijlocit, votul de încredere în mai bine al giurgiuvenilor acordat Partidului Social Democrat. În esenţă, funcţia de consilier local înseamnă muncă şi responsabilitate faţă de cetăţenii care te-au ales, soluţii şi decizii corecte privind o bună administrare a resurselor financiare şi umane, adoptarea de hotărâri pentru dezvoltarea localităţii şi a nivelului de trai al cetăţenilor săi.

Reporter: Unde vă vedeţi peste 5 ani?

Liviu Ionescu: Sincer vă spun, am ajuns la concluzia că numai Dumnezeu poate şti acest lucru.

Reporter: De asemenea, am dori să vă cunoaştem şi în calitate de om, cu calităţi şi defecte, cu împliniri şi dezamăgiri… Cum v-aţi autocaracteriza în câteva cuvinte? Care este cea mai mare împlinire a dumneavoastră? Dacă ar fi să vă doriţi ceva mai mult, pe orice plan sau aspect al vieţii, care ar fi acel lucru?

Liviu Ionescu: Ca om, am calităţile şi defectele caracteristice zodiei Capricorn. Cea mai mare împlinire a mea o reprezintă naşterea copilului meu şi nimic nu este mai presus de acest lucru. Cel mai mult îmi doresc ca familia mea să fie sănătoasă, iar pentru români îmi doresc o viaţă mai bună şi un trai demn în ţara lor. Ca neîmplinire, mi-aş fi dorit să aloc mai mult timp familiei şi fiicei mele, însă munca m-a acaparat mai mult decât aş fi vrut.

Reporter: Nu în ultimul rând, pentru a ”definitiva” conturarea imaginii de ansamblu despre dumneavoastră, ne puteţi vorbi despre hobby-urile pe care le aveţi? 

Liviu Ionescu: Din tinereţe am fost pasionat de tot ceea ce înseamnă tehnică, motoare şi automobile, motiv pentru care am şi urmat o facultate în acest domeniu. De asemenea, atunci când am timp, mă relaxez în mijlocul naturii, pescuind.

T. NICOLAU