Primaria-Giurgiu-azi-2Dacă anul trecut, pe vremea asta, bugetul național era aprobat și deja repartizat către unitățile administrativ-teritoriale, anul acesta lucrurile stau cu totul altfel: abia de câteva zile, președintele Iohannis a promulgat bugetul.

Pe de altă parte, primarul municipiului, Nicolae Barbu, a dat, în cadrul conferinței sale de presă de miercuri, 1 martie, o veste proastă: bugetul ce ar reveni Primăriei Giurgiu din cotele defalcate pe TVA situează municipiul nostru pe unul dintre ultimele locuri.

 „La prima strigare, pentru municipiu erau repartizați circa 1,2 milioane de lei, în condițiile în care pentru județ suma repartizată se zvonea că ar fi de 22 de milioane. Numai că am înțeles, neoficial, că s-ar fi comunicat jumătate din aceste sume: circa 12 milioane de lei pentru județ, și pentru municipiu doar șase sute de mii de lei”, a precizat primarul Nicolae Barbu.

Suma ce ar urma să fie repartizată este insuficientă, ea acoperind, dacă ar fi folosiți doar acești bani, aproape trei luni pentru salariile celor din primărie și din direcțiile subordonate.

„Vom avea o ședință de Consiliu cu aprobarea a jumătate din buget vineri, 3 martie. Sumele pe care le avem în vedere în această ședință sunt doar sumele pentru funcționare, pentru că bugetul pentru dezvoltare, așa cum v-am spus, nu a fost încă repartizat, iar sumele – dacă se mențin valorile – sunt insuficiente”, a mai precizat primarul municipiului.

(Jurnal)

1 COMENTARIU