nicolae-barbu-800x445Ca urmare a deciziei Consiliului de Administrație a Inspectoratului Școlar al Județului Giurgiu, aleșii locali urmează să ia în discuție vineri, 3 martie, în ședință ordinară, o serie de modificări în ceea ce privește rețeaua școlară a anului viitor.

 „Precizez încă o dată, că aceste modificări sunt doar de natură administrativă, asta pentru a nu auzi, mai târziu, tot felul de șoapte la colț de stradă. Singura modificare, să spunem, mare, va fi mutarea elevilor din clădirea Liceului de Chimie în clădirea Liceului de Marină”, a precizat, în conferința de presă de miercuri,1 martie, primarul Nicolae Barbu.

Astfel, principalele modificări ce vor surveni sunt: Școala cu clasele I – VIII nr. 3 va trece în administrarea Școlii nr. 2; Școala cu clasele I – VIII nr. 6 va trece în administrarea Liceului Tehnologic „Ion Barbu” (Liceul Economic), iar Liceul de Chimie (Grupul Școlar „Miron Nicolescu”) se va uni cu Școala de Arte și Meserii (SAM) și va funcționa în clădirea Colegiului Naval „Viceamiral I. Bălănescu” (Liceul de Marină). Odată cu această ultimă modificare, clădirea Liceului de Chimie va fi disponibilă pentru alte activități.

Modificările acestea înseamnă dispariția unor posturi de directori, eventual și a unor catedre, acolo unde numărul de elevi permite. Dar cel mai important aspect al acestor modificări îl reprezintă economiile cu întreținerea, sumele respective putând fi utilizate, conform celor spuse de Nicolae Barbu, la modernizarea școlilor și liceelor din municipiu. 

(Jurnal)

 

1 COMENTARIU