Vești bune: Târgul de la Călugăreni va fi redeschis pentru producătorii de legume

0
8524

Autorizat în 17 decembrie 2017, și funcțional de multe decenii, de circa jumătate de an, Târgul de la Călugăreni este închis, motivul principal fiind legat de cazurile de pestă porcină africană. De atunci, niciun comerciant nu a mai putut trece pragul târgului. Mai mult, anul acesta au fost și problemele legate de pandemia de coronavirus, astfel că cei care, până mai ieri, erau obișnuiți să își facă aprovizionarea din Târgul de la Călugăreni, s-au văzut în imposibilitatea de a mai face acest lucru.

„Duminică, 31 mai, va fi prima zi în care producătorii vor putea veni în Târg să își comercializeze produsele: răsaduri, legume, fructe, produse lactate sau ouă. În continuare, Târgul este închis pentru animale și păsări vii”, ne spunea primarul comunei Călugăreni, Marin Voinea.

Săptămânal, până să fie închis, în Târg veneau și câte o sută de comercianți ce își expuneau marfa, îmbiind, cu vorbe meșteșugite, cumpărătorii. Și era imposibil să ieși fără să cumperi măcar un produs…

„Am ales să așteptăm trecerea stării de urgență și trecerea unei părți a stării de alertă, până să redeschidem Târgul. Asta chiar dacă aveam baza legală, și aici mă refer la OG 20, dar am preferat să punem mai presus siguranța și sănătatea cetățenilor. Târgul va funcționa cu respectarea tuturor prevederilor legale”, mai preciza primarul Voinea.

Referindu-se la perioada pe care tocmai am traversat-o, edilul comunei Călugăreni mai spunea că, din fericire, în localitate nu au fost înregistrate cazuri de infectare, cu toate că circa o sută de persoane s-au aflat în izolare la domiciliu, după revenirea din străinătate.

Ne-a ferit Dumnezeu de probleme…Chiar și acum, în ultimele zile, când asupra județului s-au abătut furtuni și chiar grindină, noi am fost feriți. Din contră, pot spune că avem chiar nevoie de apă pe câmp, mai ales…”, a mai spus Marin Voinea.

Urmează, așadar, ca în ultima zi a acestei luni, atât comercianții, cât și clienții să se întâlnească – bineînțeles, respectând distanțarea socială – în Târgul Agroalimentar din Călugăreni.

(Jurnal)