După ce au aplicat o serie de măsuri menite să micșoreze rata de risc a infectării cu Coronavirus, vecinii noștri bulgari vin, la rândul lor, ca și noi, cu câteva măsuri de relaxare.

     Într-un dialog avut cu reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, ni s-a precizat că în prezent cei ce doresc să se deplaseze pe teritoriul  Bulgariei, trebuie să prezinte, atât la ieșirea din țară cât și la întoarcerea din țara vecină, prin punctul de frontieră Ruse, certificatul care atestă cele două doze de vaccin efectuat ( vaccinul inițial și rapelul). În acest caz nu mai este nevoie de carantina obligatorie ce se cerea, până în urmă cu ceva timp, celor ce se întorceau din Bulgaria.

Este însă totodată necesar ca documentul prezentat să dovedească faptul că de la efectuarea rapelului și până la momentul trecerii frontierei, au trecut cel puțin 10 zile.

Reprezentanții ITPF ne-au mai precizat că în Punctul de frontieră se verifică dacă există o aplicație, pentru autenticitatea documentelor, informațiile furnizate de pasageri fiind  verificate prin această aplicație.

(Jurnal)