bill-gates-engagiert-sich-in-haitiBill Gates, s-a decis să își  lase toată averea săracilor, și copiiilor cu probleme sociale, după ce va muri.

Cel mai bogat om de pe planetă și totodată creatorul companiei Microsoft a făcut un anunţ care a surprins o lume întreagă. El este hotărât să își  lase toată averea pentru ajutorarea săracilor și nicidecum copiilor săi, așa cum se aștepta  întreaga opinie publică. 

Gates a dezvăluit recent că, după moarte, îşi va lăsa averea pentru opere caritabile, după cum notează jurnaliștii de la ” The Sun”. Culmea, cei trei copii ai săi (Jennifer -20 de ani, Rory -17 ani şi Phoebe -14 ani), rezultaţi din căsnicia cu soţia sa, Melinda , în vârstă de 52 de ani, nu sunt  deloc intrigați de această decizie a tatălui.

 Omul de afaceri are în prezent 90 de miliarde $ în conturi.  Dimpotrivă sunt  “mândri” pentru că tatăl lor vrea să ajute săracii lumii. La rândul său Gates declară că le va asigura o bună educaţie copiilor săi şi le va da “ceva bani” pentru ca să își înceapă propriile lor cariere. “Dacă i-aş lăsa să moştenească atât de mulţi bani, le-aş da peste cap vieţile şi ceea ce vor să facă în viitor”  – este de părere magnatul într-o emisiune tv.

Fiica cea mare  e studentă la prestigioasa Universitate Stanford din California. Tatăl ei a donat acestei instituţii de învăţământ 6 milioane de dolari pentru construirea unei clădiri pentru studiul calculatoarelor. Ceilalţi doi copii, Rory şi Phoebe trăiesc în uriaşa casă a părinţilor din Seattle, Washington.

Oare cum ar reacționa progeniturile bogaților de la noi din țară dacă tații lor ar face asemenea declarații? Deocamdată , după cum am observat cu toții, miliardarii de carton din România își bagă copiii la pușcărie, trăgându-i alături de ei în tot felul de afaceri oneroase, educându-i în spiritual fraudei, al miserupismului față de muncă și al evaziunii (vezi Hrebenciuc, Năstase, Voiculescu etc).

În acest context , testamentul   miliardarilor noștri va suna probabil,  cam așa:  Las copiiilor mei datoriile și sechestrul pe  bunuri cât și conturile din paradisurile fiscale…!

(Jurnal)