greva_spitaleNemulțumiți de inerția Ministerul Sănătăţii ,  Federaţia Sanitas și circa  75.000 de medici şi asistenţi vor intra, de luni, în grevă generală din motive salariale.

Sanitas cere reducerea diferenţelor salariale de până la 800 de lei între asistenţii medicali absolvenţi ai şcolilor postliceale sanitare şi cei cu studii superioare, dar şi reducerea diferenţelor de salarizare de până la 1.200 de lei între spitalele clinice şi neclinice. 

Cea mai stringentă solicitare vizează acceptarea plăţii sporurilor la nivelul anului 2016, şi nu la cel din 2009. Ministrul Sănătăţii spune că e deschis la dialog şi-i aşteaptă luni la o nouă întâlnire, dar nimeni nu mai crede în minuni…

Întrebată ce se va întâmpla la Giurgiu și dacă programul Spitalului județean de Urgență Giurgiu  va suferi vreo modificare în acest context, managerul general al acestuia, dr. Elena Dinu ne-a spus :Nu vom pune în pericol activitatea spitalului. Bolnavii pot sta liniștiți căci conform contractului colectiv de muncă toți salariații Spitalului își vor desfășura în mod normal programul de lucru.

 

Dr. Elena Dinu mai preciza că  a luat deja legătura cu liderii de sindicat, locali,  ce au anunțat faptul că luni vor picheta  Spitalul  pentru a reaminti organelor abilitate că nu au respectat revendicările lor și că ele nu se leagă de activitatea  conducer Spitalului Județean Giurgiu. 

(Jurnal)