Veste  care le taie pofta de mâncare amatorilor de mititei. Câți mici se mănâncă anual în România…INCREDIBIL!

0
534

Două restaurante vestite în Bucureșți, ″La Gil″, și ″La Cocoșatu″, au fost închise temporar, inspectorii ANPC considerându-le nesigure pentru consumatori, suspendându-le  activitatea până la 6 luni.

În restaurantul ”La Gil”, inspectorii au găsit tăvile cu mici, descoperite, într-un frigider vechi, al cărui ventilator era îmbibat de mizerie.

Potrivit acestora, murdar era și spațiul de depozitare și preparare a alimentelor. În aceste condiții, autoritățile     i-au amendat pe patroni și au recomandat suspendarea activității până la 6 luni.

Aceleași măsuri au fost luate și în cazul restaurantului ”La Cocoșatu”, vestit în trecut pentru cei mai gustoși mici din Capitală.

Aici, inspectorii au găsit oalele cu ciorbă pe jos, iar carnea congelată era greu de privit. Mai mult, reprezentanții localului n-au putut prezența documente care să arate unde au fost făcuți micii, din ce carne și mai ales, când.

Studiile arată că anual, în România, se mănâncă aproximativ 440 de milioane de mici. Unii au mers și mai departe și au spus că dacă ai pune mititeii , cap la cap,  s-ar ajunge până la lună și ne-ar  mai rămâne să mai facem de două ori înconjurul planetei.

Amintim că Giurgiu este la rândul său vestit pentru calitatea și gustul mititeilor ce se puteau mânca odinioară la cârciumioarele din centrul orașului. Astăzi, clienții se mulțumesc doar cu micii produși  sub ”patent” DOROBELA, la un grătar ce fumegă de dimineață până târziu, la lăsarea întunericului, în curtea unui restaurant  din Piața Centrală și alături de acesta, într-un bistro de provincie, cu prețuri pe măsură, pentru oricine…

Din păcate un mare artist în arta preparării micilor, nea Titi Banat, a plecat de ceva vreme dintre noi, luând cu el în mormânt rețeta secretă a mititeilor minune, rețetă pe care nu a vrut să o spună nimănui.

(Jurnal)