Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Veste bune pentru fermierii și crescătorii de animale: cererea unică pentru subvenții va putea fi semnată electronic

Veste bune pentru fermierii și crescătorii de animale: cererea unică pentru subvenții va putea fi semnată electronic

0
Veste bune pentru fermierii și crescătorii de animale: cererea unică pentru subvenții va putea fi semnată electronic

Cererea unică pentru subvenții se schimbă începând cu 2022. Este o decizie importantă pentru fermierii care cer banii pe suprafață, dar și în sectorul zootehnic.

Fermierii, crescătorii de animale nu mai trebuie să se prezinte la APIA pentru semnarea cererii unice de plată. Aceasta va putea fi semnată electronic.

Reprezentații APIA au anunțat că pentru campania de subvenții din 2022 fermierii nu vor mai trebui să facă niciun drum la sediile județene sau locale ale agenției.

Vom implementa de anul acesta și semnătura electronică”, au declarat reprezentanţii APIA.

Este pentru prima dată când cererea unică de plată va putea fi semnată în acest mod, în campaniile trecut fermierii și crescătorii de animale fiind chemați „fizic” să semneze documentul pentru subvenții. Campania de depunere a documentelor pentru obținerea subvențiilor se va derula în perioada 1 martie – 15 mai 2022.

Fermierii vor putea însă să depună cererile până la 1 iunie, dar vor fi sancționați cu 1 la sută din valoarea subvenției pentru fiecare zi de întârziere. Plata avansului la subvențiile agricole datorate fermierilor, pentru acest an, va începe pe data de 16 octombrie 2022.

Cererile vor putea fi semnate până cel târziu 30 septembrie 2022.

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
nori împrăștiați
10.9 ° C
10.9 °
10.9 °
52 %
1.9kmh
34 %
sâm
20 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
15 °
mie
5 °