Topul telefoanelor cu cel mai mare nivel de radiații

0
296

Pentru majoritatea oamenilor din zilele noastre, smartphone-ul lor este la îndemână 24 de ore pe zi, ceea ce ridică pentru mulţi îngrijorări cu privire la nivelul de radiaţii pe care telefonul lor îl emite şi efectele pe termen lung asupra sănătății.

Biroul federal german pentru protecția împotriva radiațiilor (Bundesamt für Strahlenschutz) are o bază de date cuprinzătoare cu smartphone-uri – noi și vechi și nivelul de radiații pe care le emit.

Conform criteriilor stabilite pentru acest grafic, smartphone-ul actual care creează cel mai mare nivel de radiații este Motorola Edge. În timp ce telefoanele premium, precum iPhone 7 și iPhone 8, au fost aproape de vârful acestei liste în trecut, cele mai recente telefoane mobile de la Apple au un nivel mai scăzut de SAR, ceea ce le scoate de pe această listă.

Pe locul doi se găsesc modelul Axon 11 5G de la ZTE, cu o rată de absorbție specifică de 1,59 watt pe kilogram. One Plus 6T este al treilea telefon care emite cele mai multe radiații (1,55 watt pe kilogram).

Infographic: The Phones Emitting the Most Radiation | Statista

În România și în alte țări din Uniunea Europeană, limita maximă admisă de radiații pe care un telefon mobil o poate emite este de 2.0W/kg per 10 g de țesut, valoare exprimată de obicei sub forma SAR 2.0. Toate dispozitivele mobile care se vând pe teritoriul Uniunii Europene trebuie să se încadreze în această limită.

(Jurnal)